Büyük Firmalara At Çiftesi!

Büyük Firmalara At Çiftesi!

Patlak veren skandalların ardı arkası kesilmiyor. At eti ile imtihan olan Avrupa, firmaların itirafları sonucu raflardan at eti bulunan ürünleri tek tek çekiyor.

İlk İngiltere'de hortlayan at eti skandalı yılbaşından bu yana dünyada dalga dalga yayıldı. İŞTE ADIM ADIM BÜYÜYEN AT ETİ SKANDALI:

ABP-SILVERCREST/16 OCAK: At eti skandalı ilk olarak 3 süpermarkette ortaya çıktı. Asda, the Co-op and Sainsbury isimli bu 3 süpermarket, olayın duyulmasının hemen ardından söz konusu dondurulmuş etleri raflarından kaldırdı.

BURGER KING/17 OCAK: At eti bulunan ürünlerle ilgili bir raporun aralık ayında ortaya çıktığı fakat bununla ilgili hiçbir önlem alınmadığı ortaya çıktı. Burger King, kendi ürünlerinde at eti bulunamdığını iddia etti.

TESCO/25 OCAK: Tesco, mağazalarından birinde at eti içeren ürünün satıldığının ortaya çıkması üzerine özür diledi. Ürünü satan çalışan işten kovuldu.

BURGER KING/1 ŞUBAT: Daha önce ürünlerinde at eti olduğunu reddeden fast food devi Burger King, 31 Ocak 2013 tarihinde ürünlerine at eti karışmış olabileceğini itiraf etti.

TESCO/12 ŞUBAT: Tesco, spagetti bolonez ürününde yüzde 100 at eti olması nedeniyle bu ürünün raflardan çekildiğini bildirdi.

NESTLE/19 ŞUBAT: Dünyanın en büyük gıda şirketi olan Nestle, İtalya ve İspanya'da satılan beef ravioli ve tortellini ürünlerinde çıkan at eti nedeniyle ürünlerini satıştan çektiğini açıkladı.

BIRDS EYE/22 ŞUBAT: Gıda devi, üç hazır biftek ürününün İngiltere ve İrlanda'da satışını durdurdu. Bunun sebebi ise Belçika'da da satılan bu ürünlere ilişkin yapılan testte at DNA'sına rastlanmış olmasıydı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.