Büyük kabus daha bitmedi!

Büyük kabus daha bitmedi!

Uzun zamandır adını duymuyorduk ama o aslında hiç yok olmadı. İşte son görüldüğü yerler!

Geçtiğimiz yılın kabus virüsü Conficker gündemi bir hayli meşgul etmişti. Her ne kadar uzun zamandır gündemleri meşgul etmese de bu Conficker'ın kökünün kazındığı anlamına gelmiyor. Hatta son zamanlarda yapılan bir araştırma Conficker'ın halen aktif ve yayılmakta olduğunu gösteriyor.

2009'da Conficker'ın ele geçirmiş olduğu bilgisayarların büyük kısmı ABD ve Çin'deyken bu kez kabus virüs Brezilya'ya ve Rusya'ya kaymış durumda. Araştırmacılar 2009'daki Conficker saldırılarının yoğunlaştığı ABD ve Çin'de kullanıcıların bilinçlenmesi sayesinde pek çok sistemin yamandığı ve Conficker'a karşı önlem aldığı gözlenirken, son zamanlarda güvenlik önlemlerine önem vermeyen kullanıcıların çokluğu nedeniyle Conficker artık Brezilya ve Rusya'ya yerleşti.

İşte internet trafiği

Yapılan araştırmaya göre son zamanlarda Conficker'ın yol açtığı toplam internet trafiğinin %13'ünün Rusya, %8,6'sının ise Brezilya kökenli olduğu tespit edildi. ABD'deki Conficker trafiği %6,9'a gerilerken, Çin'de ise oran %6,5 oldu.

Bu trafik hem Conficker'ın artık hangi bölgelerden yayılmaya çalıştığını gösteriyor, hem de hangi bölgelerin internet bağlantılarını meşgul ederek, genel bir yavaşlamaya neden olduğunu ortaya koyuyor.

Tehlike henüz tam olarak geçmiş değil...

Etiketler :