Büyükanıt İsrail'i Çok Seviyor

Büyükanıt İsrail'i Çok Seviyor

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'tan Türkiye-İsrail ilişkileri ile Ortadoğu'daki gelişmelere ilişkin açıklamalar geldi.

İsrail ülkesinin hemen her yerini çok iyi bildiğini ve beğendiği bir ülke olduğunu belirten Büyükanıt, Hamas'ın, meydana getirdiği saldırılar yüzünden İsrail'in elindeki en büyük silah olduğunu kaydetti.

"İSRAİL'İN EN BÜYÜK SİLAHI HAMAS"

Bea TV'de Kırmızı Çizgi programının konuğu olan Büyükanıt, dünyanın çoğu ülkesi tarafından terör örgütü olarak ilan edilen HAMAS'ın saldırılarının, İsrail'in de Filistin'e saldırması için bir gerekçe olduğunu ileri sürdü. "İsrail'in en büyük silahı HAMAS'tır" diyen Büyükanıt'ın oluşturduğu bu teoriye göre, HAMAS yüzünden İsrail Filistin'e saldırmaya gerekçe uyduruyor ve ABD de İsrail'i destekliyor. Yine aynı teoriye göre HAMAS şiddeti bıraktığı takdirde İsrail Filistin'e saldırmak için daha fazla gerekçe üretemeyecek.

İşte Yaşar Büyükanıt'ın açıklamaları;

"Filistin'in bir politik yanlışlığı olduğunu düşünüyorum. El Fetih etkisiz bir hale geldi. Eğer HAMAS şiddet olaylarından kendini sıyırsa, ABD İsrail'i "Artık senin de şiddet uygulamana gerek yok" demesi lazım gelir. Ancak HAMAS olduğu sürece, İsrail bu durumu kullanacaktır.

ABD de "İsrail kendi ülkesini savunma hakkına sahiptir" diyecektir. Filistin'de HAMAS bu olayın dışına atılırsa, İsrail çok zor saldırır. Terör yok, füze yok. İsrail'in elindeki en büyük silah HAMAS. Belki de HAMASİsrail el altından destekliyordur. Çünkü HAMAS sayesinde İsrail'in elinde çok büyük bir koz oluşuyor."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.