Polis silahıyla nezarette intihar etti

Polis silahıyla nezarette intihar etti

Büyükçekmece'de 'adam yaralama' suçlamasıyla babası ile birlikte gözaltına alınan Ali Akın, kendisini tuvalete götüren polis memurunun tabancasını alıp, başına ateşleyerek intihar etti

 

Alkent 2000 Sitesi'nde önceki gün meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti; Bir kozmetik şirketinin yönetim kurulu üyeliğini yapan İşadamı Haluk A. site içerisinde ATV ile gezerken komşusu Ali Akın'ın kardeşi ve yeğenine çarptı.

Evden bıçak alarak olay yerine koşan Ali Akın ve baba Eşref Akın komşuları Haluk A. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüştüğü sırada 26 yaşıdaki Ali Akın elindeki bıçağı Haluk A.'nın karın boşluğuna sapladı. Yaralanan Haluk A. kaldırıldığı özel bir hastanede tedavi altına alındı. Ali Akın ve tekstilci baba Eşref Akın gözaltına alınarak başvurulmak üzere Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Saat 01.30 sıralarında emniyete getirilen Ali Akın ifadesinde "Yeğenimin öldüğünü zannettiğim için bir an kendimi kaybettim, bu yüzden bıçakladım" dedi. Ardından nezarete konuldu. Baba Eşref Akın'ın ifade verdiği saat 03.45 sıralarında Ali Akın nezarethane görevlisi polis memuruna tuvalete gitmek istediğini bildirerek, izin istedi.

Nezarethanenin kapısını açan polis Akın'a tuvalete kadar eşlik etti. Ancak bu sırada Ali Akın, yanındaki polis memurunun üzerine atlayarak, belindeki tabancayı aldı. Ardından da kafasına dayayarak ateşledi. Silah sesini duyan diğer polis memurları ile baba Eşref Akın, hemen nezarethaneye koştu. Olay yerinde can veren oğlunun cesedini gören baba sinir krizleri geçirdi. Ali Akın'ın daha öncede 'Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet' suçundan emniyette kaydı bulunduğu belirlendi. Kollarında jilet kesikleri bulunan Akın'ın, depresyon ilaçları kullandığı bildirildi. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, olay anının karakoldaki kamera tarafından görüntülendiğini olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığını ifade etti.

AHT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.