Bylock yazılımını geliştiren kriptocu gözaltına alındı

Bylock yazılımını geliştiren kriptocu gözaltına alındı

Kriptolu mesajlaşma sistemi olan "Bylock" yazılımını geliştiren ekibin içerisinde yer alan Mesut Yılmazer, Kütahya'da gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde, hakkında yakalama kararı bulunan ve daha önce işten çıkartılan eski TÜBİTAK üst düzey yöneticisi Mesut Yılmazer'in (46), Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki bir yakınının evinin bodrumunda saklandığı bilgisine ulaştı.

KAÇARKEN YANINDA TAŞIDIĞI ÇANTADA ÖRGÜTSEL EVRAKLAR BULUNDU

Söz konusu adrese operasyon düzenleyen KOM ve Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçmaya çalışan Yılmazer'i evin yakınındaki tren yolu üzerinde yakaladı. Zanlının yanında taşıdığı çantada çok sayıda örgütsel evrak ve doküman ele geçirildiği bildirildi.  Gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen Yılmazer'in, işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderilmesi bekleniyor.

İZMİR İL İMAMLIĞI DA YAPMIŞ

Kriptolu mesajlaşma sistemi olan "Bylock" yazılımını geliştiren ekibin içerisinde olduğu iddia edilen Yılmazer'in, geçmişte bir dönem FETÖ'nün ''İzmir il imamlığı'' görevinde de bulunduğu öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.