‘Çadırı yıkın’ talimatı CHP’li başkandan!

‘Çadırı yıkın’ talimatı CHP’li başkandan!

Beşiktaş Belediyesi’nde sendikal haklarını elde etmek için eylem yapan 239 işçi, grev çadırlarına 200 kişi tarafından yapılan sopalı, kürekli saldırı talimatının CHP’li Başkan Murat Hazinedar tarafından verildiğini ileri sürdüler.

Murat Hazinedar ve Belediye Başkan vekili Hüseyin Avni Sipahi tarafından organize edildiği bildirilen sivil giyimli 200 civarında eli sopalı, kazma ve kürekli insanların saldırdığı işçiler konuştu ve o dehşet dolu geceyi anlattılar.

 

BELEDİYE BAŞKANI İŞÇİLERE 250 TL HARÇLIK VERMİŞ!

 

Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı BELTAŞ’ta çalışan Bektaş Kuş, 28 Ağustos gecesi yaşadığı saldırı anını anlattı.

 

Eli sopalı, kazma ve kürekli 200 civarında insanın eylem yapan işçilere saldırdığını ifade eden Kuş, “Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, seçimler sonrasında Sporcular Parkı’nda işçi arkadaşlarımızla birlikte bir toplantı yaptı. Hazinedar yaptığı toplantı sırasında bize; ‘Beşiktaş Belediyesi’nde ve park, bahçelerde sizin sayenizde yüzde 80 oy aldım, halk sizi seviyor, ben de sizi seviyorum ve sizin örgütlü bir çalışma ortamında olduğunuz için örgütlü oluşunuzu destekliyorum. DİSK’ten gurur duyuyorum ve sizin toplusözleşmenizi en kısa zamanda bitirmem yönünde birlikte çalışma yapacağım’ dedi. Ve ardından ‘arkadaşlar geldiğimde size teşekkür mahiyetinde 250 şer milyon harçlık verdim‘ dedi. Biz de bu sözler karşısında sevindik ve başkanımızın bize işçi gözüyle baktığını, değer verdiğini düşündük. Biz seçim süreçlerinde her türlü destek verdik. Burada çalışan arkadaşlarımızın çoğunluğu CHP’nin üyesidir” dedi.

 

HÜSEYİN AVNİ SİPAHİ’YE ZOR SORU!

 

Saldırıda bulunan kişilerin Beşiktaş Belediye binasından çıktığını hatırlatan Bektaş Kuş, “Ellerinde sopa, kazma ve kürekli insanları kimin organize ettiğini, bu insanlara kaç para verildiğini Hüseyin Avni Sipahi beye sormak lazım. Eli sopalı, kazmalı ve kürekli insanların buraya para verilerek getirildiğine dair duyumlarımız var. 28 Ağustos gecesi eli sopalı, kazmalı, kürekli 200 civarında dışarıdan tutulmuş insan bize saldırdı. Bize saldıran kişiler belediye binasından çıktılar. Bu adam ne yapmaya çalışıyor ben bunu bir türlü çözemedim” diye konuştu.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.