İŞKUR 430 bin kişiyi iş sahibi yaptı

İŞKUR 430 bin kişiyi iş sahibi yaptı

İŞKUR, bu yılın ocak-haziran döneminde yaklaşık 430 bin kişiyi kamu ve özel sektörde iş sahibi yaptı.

İŞKUR, bu yılın ocak-haziran döneminde yaklaşık 430 bin kişiyi kamu ve özel sektörde iş sahibi yaptı.

İşsiz sayısının 3 milyon, işsizlik oranınının da yüzde 10,1 olduğu Türkiye'de, İŞKUR hem işsizlikle hem de niteliksiz iş gücüyle mücadele ediyor.

Düzenlediği mesleki eğitim kursları, işbaşı ve girişimcilik eğitim programlarının da katkısıyla 2015'de kayıtlı 2 milyon 128 bin kayıtlı işsizden yaklaşık 890 binini işe yerleştiren kurum, kurs ve eğitim programlarını aralıksız sürdürüyor.

Bu yılın ocak-haziran döneminde yaklaşık 430 bin kişinin kamu ve özel sektördeki çeşitli iş yerlerinde istihdamına aracılık eden İŞKUR, bu rakamla yıl sonunda 1 milyon kişiyi işe yerleştirme hedefine bir adım daha yaklaştı.

- İstihdamda aslan payı özel sektörün

Kurum tarafından işe yerleştirilenlerin yaklaşık 427 bini özel sektörde çalışmaya başlarken, sadece 3 bin kadarı kamudaki çeşitli kurum ve kuruluşlarda istihdam edildi.

Geçen yıl kayıtlı 2 milyon 128 bin kayıtlı işsizden yaklaşık 890 binini işe yerleştirerek yüzde 41,8'lik işe yerleştirme oranını yakalayan kurum, bu yıl 1 milyon kişinin istihdamına aracılık ederek, işe yerleştirilenlerin kayıtlı işsizlere oranını yüzde 50'ye yükseltmek istiyor.

- İstihdamda engelliler unutulmadı

İşsizlilerin yanı sıra, engelliler gibi iş gücü piyasasında dezavantajlı kesimlerin mesleki eğitimine ve rehabilitasyonuna yönelik önemli projeler ve politikalar da yürüten İŞKUR, bu yılın ilk altı aylık döneminde yaklaşık 7 bin 500 engelliyi iş sahibi yaptı.

Engellilerin kendi iş yerlerini kurmaları için 36 bin liraya kadar destek programını da yürüten kurum, geçen yıl 419 engellinin bu destekten yararlanmasını sağladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.