Camide soyunan kadınlara hapis cezası...

Camide soyunan kadınlara hapis cezası...

Ukraynalı aktivist grup FEMEN üyelerinin camide soyunma eylemi pahalıya patladı. İsveç mahkemesi bayanlardan 2' sini hapisle cezalandırdı.

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM
 
Geçen ay İsveç'in başkenti Stockholm'de ki merkez camisinde soyunan Ukraynalı aktivist grup FEMEN'in 3 bayan üyesinden 2'si, ''Kamu düzenini bozmaya teşebbüs'' iddiası ile çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.
 
Kadın hakları savunucusu olduklarını iddia eden Mısırlı ve İsveçli 3 FEMEN grubu üyesi kadın, Stockholm'ün Södermalm camisinde soyunarak bir ahlaksızlığa da imza atmıştı. 
 
Vücutlarına “Vücut benim vücudum, başkalarının onuru değil” yazan İslam karşıtı kadınlar şeriat yasalarına karşı olduklarını öne sürerek eylem yapmıştı.
Cami görevlilerinin polis çağırması üzerine olay yerinden uzaklaştırılan kadınların çıkarıldıkları mahkemede,''Kamu düzenin bozmaya teşebbüsten'' 2'sinin tutuklandığı belirtildi.
 
 Kararına tepki gösteren kadınlar,'protestoyu yapan bayanlar değil de erkekler olsaydı kesinlikle tutuklanmazlardı. Burada da ayrımcılık var'' diye mahkemeyi protesto etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.