Camide Konser Haberi KKTC'yi Karıştırdı!

Camide Konser Haberi KKTC'yi Karıştırdı!

KKTC Kültür Dairesi'nin organizasyonuyla Gazimağusa Buğday Camii'nde ve Bellapais Manastırı'nda konser verilecek olması tepki çekti...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC ) Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı Kültür Dairesi’nin organizasyonuyla Gazimağusa Buğday Camii’nde ve Bellapais Manastırı’nda konserler verilecek. Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı internet sitesinde duyurulan konserlerin ibadethanelerde yapılacağını öğrenenler “mabette konser olur mu?” diye tepki gösterdi. 

Yeni Asya'nın haberine göre; Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı Kültür Dairesi organizasyonuyla Lefkoşa Bedesten’de, Gazimağusa Buğday Camii’nde ve Bellapais Manastırı’nda oda müziği konserleri yapılacak. Düzenlenecek konserde cami içerisinde viyolonsel, keman ve piyano çalınacak.

KKTC’de faaliyet gösteren Hizmet Sendikası (Hizmet-Sen), Buğday Camii’nde müzik konseri verilecek olmasını kınayıp protesto etti. Sendika Genel Başkanı Mehmet Kurumanastırlı, yayınladığı bildiride, “Ülkemizde başka bir yer kalmamış gibi, müzik konserlerini ibadethanelerde yapmak, inanan milyarlarca insanla dalga geçmektir” iddiasında bulundu ve konsere karşı çıkacaklarını kaydetti. 

"CAMİLER VAKIF MALIDIR"

Camilerin mevzuat gereği Vakıf malı olduğunu ve hiç kimsenin Vakıf mallarını amaç dışı kullanım için, hiçbir kuruma ve kuruluşa verme hakkı bulunmadığını ileri süren Kurumanastırlı, bunun yasadışı bir uygulama olduğunu iddia etti ve hükümeti buna son vermeye çağırdı. “Bu konser ile karşı çıkmakla ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha görüyoruz” diye konuşan Kurumanastırlı, Gazimağusa Belediyesi'nin, Buğday Camii’ni Kıbrıs Türk halkına hemen iade etmesi gerektiğini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.