Camiden Pakistan´a rekor yardım

Camiden Pakistan´a rekor yardım

Almanya- DİTİB KRV Eyalet Birliği Münster Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren DİTİB Bielefled Merkez Camii cemaatinden Pakistan´a 31.660 € gibi rekor miktarda yardım toplandı.

Pınar Kibar/ Almanya

 

Almanya- DİTİB KRV Eyalet Birliği Münster Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren DİTİB Bielefled Merkez Camii cemaatinden Pakistana 31.660 euro gibi rekor miktarda yardım toplandı.

 

Bu yardımın toplanmasında emeği geçen başta Din Görevlisi Mehmet CEBECİ ve Dernek Başkanı Hüseyin SEVİNÇ olmak üzere bütün cemaati ziyadesi ile mutlu etti. Diyanet İşleri Başkanlığının öncülük yaptığı ve DİTİB’in de destek verdiği yardım kampanyasında öncelikle 20.09.2010 tarihinde cuma günü cuma namazından sonra cemaatten sergi usulu ile yardım kampanyası başlatıldı. Bu arada cemaate zekat veya fitrelerini vermek isteyenlerin de bu kampanyaya zekat ve fitrelerini getirebilecekleri bilgisi verildi. Namaz çıkışında cemaatten 8.000 euro dolayında para toplandı. O gün ellerinde olmayanların  veya o gün yardım ettiği halde  verdiği miktarı az bulanların  daha sonraki günlerde ek yardım getirmeleri ile hiç beklenmeyen ve herkes için süpriz olan 31.660 euro miktarına ulaşıldı. Ayrıca Bielefeld Merkez Camii cemaatinden, DİTİB tarafından organize edilen ve Türkiye de okuyan öğrencilere burs verilmek üzere açılan, zekat ve fitre hesabına da 4.050 euro  para havale edilmiştir. 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :