Bu açıklamalar medya dünyasını sarsacak

Bu açıklamalar medya dünyasını sarsacak

Can Ataklı'nın CNNTürk'te ortaya attığı şantaj iddialarıyla ilgili bomba açıklama 28 Şubat döneminin kilit ismi Hüseyin Kocabıyık'tan geldi.

Can Ataklı'nın CNNTürk'te ortaya attığı şantaj iddialarıyla ilgili bomba açıklama 28 Şubat döneminin kilit ismi Hüseyin Kocabıyık'tan geldi.

 
Tansu Çiller'in o dönem Başdanışmanı da olan Hüseyin Kocabıyık, A Haber'de ekrana gelen Son Durak isimli programda Can Ataklı'nın şantaj iddiasını doğrularken, gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Can Ataklı'nın ortaya attığı iddiaların tamamının doğru olduğunu belirten Hüseyin Kocabıyık, "O günü çok iyi hatırlıyorum, Bahattin Yücel'i istifaya götüren süreci herkes çok iyi biliyor zaten" dedi.
 
Bu konunun Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller tarafından da bilindiğini ileri süren Kocabıyık şu ifadeleri kullandı; "Aydın Doğan, Zafer Mutlu ve Ertuğrul Özkök, gelsin de hepsi benim külahıma anlatsınlar. Bu işlerin tam olarak Can Ataklı'nın söylediği gibi olduğunu, Türkiye'de sağır sultan bile duymuştur. Ben birlikte çalıştığım insanların bana söyledikleri şeylerin hiçbirini açıklamadım. Ancak bu meselede bu ilkemi esneteceğim. Bahattin Yücel istifa ettiği gün, Özer Çiller'le birlikteydik. Özer Çiller hayatta, gidin sorun. Özer Çiller bize, Bahattin Yücel'in arazi tahsislerinde 3 milyon rüşvet aldığını, bunun belgesinin olduğunu, sonra tehdit edildiğini ve bu yüzden istifa etmek zorunda kaldığını söyledi."
 
Kocabıyık konuşmasının devamında "Tansu Çiller ile Dalan arasında ilişki var şeklinde haber uydurup şantaj planlandığını da kaydetti.
 
UĞUR DÜNDAR VE HALUK ŞAHİN KARALAMA HABER YAPTI
 
O dönem Alaattin Çakıcıyı televizyona çıkartıp konuşturanın dönemin kara kuvvetleri komutanı olduğunu da kaydeden Kocabıyık, Uğur Dündar ve Haluk Şahin'in iki CIA ajanını bulup, Tansu Çiller'in ajan olduğunu söylettiğini ve Hürriyet'e manşet yaptılarını ileri sürdü.
 
TARTIŞMA NASLIL BAŞLAMIŞTI?
 
Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Ataklı, 28 Şubat'ın masaya yatırıldığı programda, Hürriyet gazetesinin tepe ismi Ertuğrul Özkök'ün, Turizm Bakanı Bahattin Yücel'i "şantaj" yoluyla istifaya zorladığını ima yoluyla iddia etmişti.
 
Bunun üzerine Hürriyet'in patronu Aydın Doğan da canlı yayına bağlanarak, Can Ataklı'yı "iftira atmakla" suçlamış, "Eğer Ertuğrul benden habersiz bunu yapmışsa, şerefsizin tekidir" ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine Ertuğrul Özkök de köşesinde bir yazı kaleme almış ve Can Ataklı hakkında ağır ifadeler kullanmıştı.
 

 

 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum