Can Dündar: Gördüğüm Ergenekon bu değildi

Can Dündar: Gördüğüm Ergenekon bu değildi

Gazeteci yazar Can Dündar: "Benim gördüğüm Ergenekon, ne yazık ki bugünkü yargılama ile ilgisi olmayan yapıydı"

rgenekon davasında tanık olarak dinlenen gazeteci Can Dündar, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan gibi isimlerin yargılanmasını eleştirdi, "Benim gördüğümErgenekon bu değildi, gerçek Ergenekon'un yargılanmasını umutla bekliyorum" dedi.

CAN DÜNDAR TANIK OLARAK DİNLENDİ

Ergenekon davasının bugün görülen 202'nci duruşmasında Can Dündar tanık olarak ifade verdi. Mahkeme başkanı, 'Ergenekon'adlı kitap yazan Dündar'a,Ergenekon örgütüyle bir ilgisi olup olmadığını sordu.

"GÖRDÜĞÜM ERGENEKON BU DEĞİL"

İfadesinde faili meçhul cinayetlerden bahseden Dündar, şunları kaydetti:

''Faili meçhul cinayetlerde hep aynı isimleri gördük. Ülkücü tetikçiler kullanıldı. Gazeteci arkadaşım Mustafa Balbay, bu konuda yazılar yazdı, Tuncay Özkan, Doğu Perinçek, Susurluk'ta ortaya çıkan yapılara yazdıkları kitaplarda dikkati çektiler. Biraz paradoksal bir şekilde burada o yapıdan yargılanıyorlar. Benim gördüğüm Ergenekon, ne yazık ki bugünkü yargılama ile ilgisi olmayan yapıydı''

'MUHALİFLER CEZALANDIRILIYOR'

Bu davada birbirleriyle irtibatı olmayan insanların bir araya getirildiğini ve muhaliflerin cezalandırılmaya çalışıldığını düşündüğünü söyleyen Dündar, ''Ben bir gün gerçek Ergenekon'un yargılanacağı günü umutla bekliyorum'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum