Çanakkale İçin Yarıştılar

Çanakkale İçin Yarıştılar

Martı Okul Yayınlarınca, öğrencileri Çanakkale Savaşı konusunda araştırmaya, eser üretmeye teşvik etmek ve bilinçlenmelerine katkıda bulunmak amacıyla yarışmanın düzenlendi.

Martı Okul Yayınlarınca, öğrencileri Çanakkale Savaşı konusunda araştırmaya, eser üretmeye teşvik etmek ve bilinçlenmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Vakıflar Genel Müdürlüğü salonunda yapıldı.
 
Martı Okul Yayınları Genel Müdürü Hamit Kunt, açılışta yaptığı konuşmada, yarışmaya Türkiye'nin dört bir yanından 5 bin 350 eserin katıldığını söyledi.
 
Kunt, 7 kişiden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda 6 eserin ödüle layık görüldüğünü ifade ederek, eserleri incelediklerinde yarışmanın amacına ulaştığını da gördüklerini kaydetti.
 
Daha sonra, ödül törenine geçildi. Yarışmanın birincisi Erzurum Yakutiye Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep Güven, şiirini okuduktan sonra ödülü olan 7 bin 500 lirayı AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Kavaz'dan aldı.
 
Milletvekili Kavaz, böyle bir şiir yarışmasına katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Yavrularımızın bu güzel duygularının, bu ruh halinin nesiller boyunca devam etmesini diliyorum" dedi.
 
Kavaz, ailesinin maddi durumunun iyi olmadığını öğrendiği Güven'e, Erzurum'da istediği dershaneden yararlanmasını sağlayacağı sözünü verdi.
 
Yarışmada ikinciliği kazanan Kocaeli 24 Kasım İlköğretim Okulu öğrencisi Mihriban Kazaklı ise şiirini okurken gözyaşlarını tutamadı. Kazaklı'ya, 5 bin lira ödülünü AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu verdi.
 
Baştopçu da böyle bir yarışma düzenledikleri için Martı Okul Yayınlarına teşekkür ederek, "Çanakkale denilince hepimizin yüreğinde bir şeyler kıpır kıpır oluyor. Tarihimizde altın bir sayfa" diye konuştu.
Üçüncü olan Çorum İskilip Azmimilli İlköğretim Okulu öğrencisi Beyza Acar, şiirini okuduktan sonra 2 bin 500 lira ödülünü AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım'dan aldı.
 
Milletvekili Yıldırım, en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirterek, "Kızımız şiirini okurken çok duygulandım. Bizi geçmişe, o döneme götürdü. Geleceğimizin teminatı bu yavrularımız. Biz de onlar için elimizden geleni yapacağız" dedi.
 
Yıldırım, Acar'a, Çorum'daki dersanesinde ücretsiz eğitim imkanı sunacaklarını söyledi.
 
Yarışmanın dördüncüsü Bursa Yıldırım Davutkadı Eşref Evcil İlköğretim okulu öğrencisi İlyas Ateş, beşinci Mersin Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Semiha Çiğdem, altıncı Muğla Fethiye Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi Zühre Kilit'e birer netbook hediye edildi.
 
Bu öğrencilere ödüllerini, sırasıyla AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocakden, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cumali Demirtaş, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seçkin verdi.
 
Törende, Ankara Özel Ayyıldız İlköğretim Okuluna da uyguladıkları "Karakter-Kültür Eğitimi Programı" için özel proje ödülü takdim edildi.  

Etiketler :