Canan Karatay'a göre en sağlıklı meyve

Canan Karatay'a göre en sağlıklı meyve

Beslenme ve gıda üzerine yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Prof. Canan Karatay'dan kritik uyarılar.

Şeker tüketimine bağlı hastalıkların arttığını belirten Prof. Canan Karatay, şekerin, kendisine ve bilimsel araştırmalara göre en tatlı "zehir" olduğunu söyledi.

En sağlıklı meyvenin zeytin olduğunu belirten Karatay, "En sağlıklı meyve suyu zeytin suyudur. Zeytinyağı, ana sütünün aynısıdır." dedi.

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) düzenlenen 6. Uluslararası Bilim Günleri'nde konuşan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, şekerin zararlı olduğuna dair söylemlerini yineledi.

Şekerin kendisine ve bilimsel araştırmalara göre en tatlı "zehir" olduğunu söyleyen Karatay, bazı bilim insanlarının şekerin zararlı olduğuna dair araştırmalar yaptığına değindi.

ŞEKER HER DOKUYU TAHRİP EDİYOR

"Yediğimiz her türlü şeker ve karbonhidratlar vücuda direkt girdiği zaman vücudumuz onu şeker olarak görüyor" diyen Prof. Karatay, şöyle devam etti: "Yediğimiz şeylerin vücudumuz tarafından nasıl görüldüğü önemli. Ağzımıza aldığımız anda vücudumuz onu şeker olarak görüyor ve algılıyor. Şeker, her dokuyu harap ediyor. Bedenimizin en sağlam yeri olan dişi çürüten bir maddedir şeker."

karatay.jpg

YOĞUN İLGİ

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) düzenlenen "6. Uluslararası Bilim Günleri" başladı. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı bir konuşmaya üniversite öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

OBEZİTE MANTAR GİBİ ARTTI

Kanser dahil bu tür hastalıkların mantar gibi arttığını belirten Karatay, "Bu hastalıklar genetik değildir. Şeker tüketimi çok artmıştır ve azaltılmalıdır. Mantar gibi obezite arttı. Buna bağlı kalp, şeker, felç, kanser ve Alzheimer gibi hastalıklar arttı" ifadesini kullandı.

ŞEKERE DÖNÜŞEN ŞEYLER TÜKETİLMEDİĞİ SÜRECE

Hayvanların otlardan dolayı yağlandığını da ifade eden Karatay, şöyle konuştu: "Her türlü tahıl ve ot şekerdir. Bedenimiz onu şeker olarak algılıyor. Şekere dönüşen şeyler tüketilmediği sürece yağlanma, obezite ve diyabet olmaz. İnsan vücudu yürümek için yapılmıştır.

NELERi TÜKETMELİYİZ?

Doğal tereyağı ve zeytinyağının cenneti bizim ülkemiz. Bunları tüketmeliyiz. Doğal balık yağı tüketmeliyiz. Protein olarak yağlı kuzu eti, balık, köy yumurtası, tavuğu, peynir ve yoğurt tüketmeliyiz.

HER TÜRLÜ BAKLAGİL EN SAĞLIKLIDIR

Bol su içmeliyiz. Günlük şeker ihtiyacımız bir çay kaşığı kadardır. Her türlü baklagil en sağlıklıdır. Kuru baklagiller tahıl grubunda değildir. Buğday, kan şekerini aniden yükseltir. Beyaz şekerden daha etkilidir. En sağlıklı meyve zeytindir. En sağlıklı meyve suyu zeytin suyudur. Zeytinyağı, ana sütünün aynısıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.