Candaş Medya neden panikledi?

Candaş Medya neden panikledi?

‘Yalçın’a destek arayışına çıkan malum medyanın yazarları konuyu sulandırmaya çalışırken, özel yetkili savcıların “Medya- Ergenekon” ilişkilerini deşifre etmek için düğmeye bastığı öğrenildi.

Ergenekon davası ile birlikte ‘tek merkezden atılan başlıkların’ arka planı deşifre olurken, operasyonların Hürriyet gazetesi yazarı ve Oda TV haber sitesi sahibi Soner Yalçın’a ulaşması karteli iyice panikletti.  ‘Ucu bize dokunacak’ korkusuyla Yalçın’a destek arayışına çıkan malum medyanın yazarları konuyu sulandırmaya çalışırken, özel yetkili savcıların “Medya- Ergenekon” ilişkilerini deşifre etmek için düğmeye bastığı öğrenildi.

 Aslan Değirmenci’nin haberi

Ergenekon davası ile birlikte ‘tek merkezden atılan başlıkların’ arka planı deşifre olurken, operasyonların Hürriyet gazetesi yazarı ve Oda TV haber sitesi sahibi Soner Yalçın’a ulaşması karteli iyice panikletti. 

‘Ucu bize dokunacak’ korkusuyla Yalçın’a destek arayışına çıkan malum medyanın yazarları konuyu sulandırmaya çalışırken, Soner Yalçın’ı Hürriyet’te işe alan Ertuğrul Özkök, operasyonları uluslararası arenaya taşıdı. Son köşe yazısında Yalçın’a övgüler düzmekle yetinmeyen Özkök, Soner Yalçın’ın gözaltına alınmasını Dünya Editörler Forumu’nda gündeme getirdiğini ifade etti. Lobi arayışına çıkan Özkök, kısa süre içersinde de konu hakkında Viyana’da ‘Basın özgürlüğü üzerindeki yeni tehditleri’ ele alan panelin düzenleneceğini de yazısında belirtti.

PEKİ NEDEN BU KADAR PANİKLEDİLER?

Malum medyanın ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Odatv'nin yöneticisi gazeteci Soner Yalçın'ın gözaltına alınmasıyla birlikte neden paniklediği ise ortaya çıktı. Ergenekon savcılarının, illegal yapıların malum medya uzantılarını deşifre etmek için 2003-2004 yılında Ankara Gölbaşı’nda düzenlenen darbe toplantılarına konuk olarak katılan gazetecilerin kimler olduğunu araştırmaya başladığı öğrenildi.  Başkent Üniversitesi'ne 'uygulama oteli olarak' tahsis edilen Kızılcahamam ve Gölbaşı'ndaki Patalya Otelleri’nin, Ergenekon'un 'uygulama merkezi' olarak kullanıldığı öne sürülmüştü.

DERİN TOPLANTILAR DEŞİFRE EDİLECEK!

Ergenekon iddianamesinde yer alan bilgilere göre, sanıkların büyük çoğunluğu düzenli olarak Patalya Otelleri'nde bir araya gelerek 'geleceğe yönelik neler yapılabilir' toplantısı düzenliyordu.  4291 No'lu telefon kayıtları dökümünde, Hurşit Tolon, Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'i arayarak Gölbaşı Patalya Otel'de her ayın ilk haftasında yapılan ve burs verilen öğrencilerin katıldığı toplantıya konuşmacı olarak davet ediyordu.

AKİT-

 

Etiketler :