Canlı bomba PYD bölgesinden girdi!

Canlı bomba PYD bölgesinden girdi!

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

"Bakanlar Kurulu toplantısında iç ve dış güvenlik konularında İçişleri Bakanlığımız, MİT Müsteşarlığımız, Genelkurmay Başkanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız, konularla ilgili sunum yaptılar ve hem Türkiye'nin içerisinde terör ve terörizmle mücadele kapsamındaki gelişmeler hem Türkiye'nin çevresindeki gelişmeler ele alındı. Böylece kararlılık içerisinde terörle mücadelenin sürdürülmesi, terörle mücadele sürdürülürken birlik, huzur ve demokrasi eylem planından da hiç taviz verilmeden bu süreçte yapılması gereken bütün restorasyon çalışmalarının da yapılması bir kere daha müzakere edildi ve bu konudaki kararlılık teyit edildi.

Göç değerlendirmesi yapıldı. Yasadışı göçle mücadelenin önemli bir güvenlik meselesi olduğunun altı çizildi. 2015 yılı içerisinde 146 binden fazla yasa dışı göçmeni Türkiye yakaladı.

CANLI BOMBA PYD BÖLGESİNDEN GİRDİ

Biz Hükümet adına resmi açıklama yaparken, elimizdeki net bilgilerle hareket ederiz. Olayın gerçekleştirdiği anda, parmak izlerinden şahsın kimlik bilgileri o şekilde tespit edildi. Bu kişinin isminin başka bir isim olup-olmadığı Savcılığın görev alanı içerisindedir. Savıcılık resmi açıklamayı yapacaktır. Bu bombayı patlatan kişi, PYD bölgesinden gelmiştir. Arabanın kiralanma süreçleri açıkça ortaya konulmuştur. Ölen canlı bombanın gerçek kimliği ise DNA testlerinin sonrasında açıklanacaktır. İsmi farklı olabilir, isminin farklı olması meselenin gerçeğini değiştirmez. Bu kişi PYD bölgesinden Türkiye'ye giriş yapmış ve eylem PYD-PKK bağlantılı olarak gerçekleştirilmiştir.

Suruç'ta, Ankara Garı'nda, Sultanahmet'te ve yine Ankara'daki saldırı tabloyu gösteriyor. Fransa da aynı şeyi yaşadı; Bir numaralı mesele terörle mücadelede ulusal birliği sağlamak. Terör hainliktir, terör odakları şer odaklarıdır.

HAİNLİKTİR

78 milyona gözdağı vermek için böyle bir saldırı gerçekleştirdiler. Biz de Türkiye'yi terörle mücadelede güçlü bir ülke olarak tedbirlerimizi alacağız. Devletin kurum ve kuruluşlarının bu tedbirlerine karşı vatandaşımızın duyarlı olması önemli. El birliği içerisinde her türlü tedbiri alacağız."

SURİYE'DE İLAN EDİLEN ATEŞKES

Ateşkesin sağlanacak olmasını olumlu karşılıyoruz. Ümit ederiz ki önceki ateşkeslere benzemez. DAEŞ ve benzer örgütler dışında tutulacak. Burada ABD ve Rusya'da ortak hedef olarak DAEŞ'i görecek. Bu 6 aylık müzakere sürecinde sivillerin öldürülmemesini temenni ediyoruz. ABD'nin Esed'siz bir Suriye istediğini biliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.