Cansuyu kredilerine rekor başvuru

Cansuyu kredilerine rekor başvuru

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayii Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkan Vekili Mustafa Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, cansuyu kredileri hakkında açıklamlarda bulundu

Kaplan, cansuyu kredilerine talebin ilk gününüde 300 milyon dolar tutarında rekor başvuru geldiğini söyledi.

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayii Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkan Vekili Mustafa Kaplan, bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Adana'da, gazetecilere yaptığı açıklamada, cansuyu kredilerine başvuruların dünden itibaren başladığını hatırlattı.

Başvuruların yoğun olduğunu ve ilk gün 300 milyon dolar tutarında ''rekor talep'' geldiğini belirten Kaplan, ''İlk günlü başvurular daha önceki döneme göre kat kat fazla. Rekor talebin bir anlamda bizim ne kadar doğru iş yaptığımızın göstergesi olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda, KOBİ'lerimizin de nakde ihtiyaçlarının bir göstergesi bu durum'' dedi.

Kaplan, 6 ay vadeli kredilerde 200 bin dolara kadar üst limit koyduklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

''İhracat kredisinde 1 milyar dolar hedefimiz vardı. Bu hedefimizi tutturuncaya kadar başvuru taleplerini alacağız. Bu nedenle cansuyu kredisinden yararlanmak isteyen KOBİ'ler ellerini çabuk tutsunlar. 1 milyar dolarlık kredi miktarı hafta sonuna kadar bitebilir.''

Daha önceleri yaptıkları gibi bu başvurularda da bir asil bir de yedek liste oluşturduklarını anlatan Kaplan, ''Asil listeden eğer alamayanlar olursa yedek listeden devamlı aktarmalar yapıyoruz'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :