CarrefourSA Suçu Müdürünün Üzerine Yıktı

CarrefourSA Suçu Müdürünün Üzerine Yıktı

Ramazanda kumanya paketi hazırlayan CarrefourSA'nın, kumanyaların ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi için protokolü imzaladığı Kızılay'ın gönüllü personelini başörtülü diye kovduğu iddia edildi.

CarrefourSA 'nın anlaşma yaptığı Kızılay'ın, kampanyada gönüllü çalışan personeline yaptığı öne sürülen muamele hem sosyal medyada hem de toplumun büyük kesiminde büyük tepkiye sebep oldu.
 
Edinilen bilgilere göre Kızılay ile CarrefourSA, Kızılay'a kumanya bağışını içeren bir protokol imzaladı. Protokole göre CarrefourSA Ramazan Kumanyası hazırlayacak, bu kumanyayı satın alan yardımseverler de ihtiyaçsahiplerine ulaştırması için mağazanın bahçesine kurulacak Yardım Çadırı'nda Kızılay'a bağışlayacaklardı. Kızılay Ataşehir Şubesi, protokole dayanarak Kozyatağı CarrefourSA'nın girişine yardım çadırı kurdu.
 
GENEL MÜDÜR KAMERADAN İZLEMİŞ
 
Vatandaşlar Kızılay yardım çadırına yoğun ilgi gösterdi. Bu ilgiözellikletatil olan Pazar günü daha da arttı. Kızılay Ataşehir şubesi bu görev için Elif Demirci isimli gönüllü çalışanını görevlendirdi. İddialara göre yardım çalışmaları devam ederken CarrefourSA'dan bir yetkili gelerek başörtülü olduğu için Demirci'nin çalışmasına izin veremeyeceklerini bildirdi. Yetkili, "Genel müdürümüz çadırı kameralardan izledi. Elif Demirci'nin başörtülü çalıştığını gördü. Buna izin veremeyiz" diye uyardı.
 
"MÜŞTERİ OLARAK GELİN AMA ÇALIŞAMAZSINIZ"
 
Yeni Şafak'ın yukarıdaki iddiaları üzerine Samanyoluhaber.com, olayı yaşayan Elif Demirci'ye ulaştı. Demirci kendisiyle yaptığımız görüşmede olayı şöyle anlattı: "Carrefour'un önündeki Kızılay standında gönüllü çalışan birimiz başı açık iki kişiydik. Çalışmaya başladıktan sonra CarrefourSA yetkilileri yanıma geldiler ve 'sizin burada başörtülü olduğunuz için çalışma izniniz yok, ya başörtünüzü çıkarın ya da buradan gidin' dediler. Ben de başörtümü çıkarmayacağımı gideceğimi söyledim. Bunun üzerine bana eğer istersem içeride müşteri olarak alışveriş yapabileceğimi ancak çalışan olarak başörtülü duramayacağımı belirttiler."
 
"İNANCIMA BÜYÜK SAYGISIZLIK"
 
Yaşadığı olay sebebiyle çok üzüldüğünü, müslüman bir ülkede yaşamasına rağmen, böyle bir muameleye maruz kalmanın inancına büyük saygısızlık olduğunu belirten Elif Demirci, kendisinin de bu zamana kadar hep CarrefourSA'dan alışveriş yaptığını ifade etti.
 

 

BAŞÖRTÜLÜ ELİF DEMİRCİ'DEN ÖZÜR DİLENDİ

"Bugüne kadar çalışanlarının, tedarikçilerinin, müşterilerinin dini inançları ya da yaşam tarzı tercihleri nedeniyle hiçbir şekilde sorgulaması veya buna bağlı bir ayrımcılığı söz konusu olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Herkesin inancına, giyimine ve yaşam tarzına saygımız sonsuzdur." açıklamasıyla kendisini savunan CarrefourSA, başörtülü Elif Demirci'den özür diledi.

TASVİP ETMEDİĞİ HAREKETİN SAHİBİNE UYARMA

CarrefourSA, yaptığı açıklamada İçerenköy mağazasında yaşanan olayın sorumlusu olarak çalışanını gösterdi. Müdürlerinin hareketini tasvip etmediğini belirten CarrefourSA, tasvip etmediği hareketin sahibini sadece uyarmakla yetindi. CarrefourSA "mağaza çalışanımızın tamamıyla bireysel düşüncesini yansıttığı ve tasvip etmediğimiz bu hareket, CarrefourSA'nın ilkelerini ve prensiplerini kesinlikle yansıtmamaktadır. İlk değerlendirmelerin ardından çalışanımız, bir daha benzeri bir olaya sebebiyet vermemesi için uyarılmıştır." açıklamasıyla suçu müdürlerinin üzerine yıktı.

Olayın Yeni Şafak tarafından duyurulması üzerine mağdur Elif Demirci ile irtibata geçip özür dileyen CarrefourSA, kamuoyundan da "Şirketimizin yönetim anlayışıyla hiçbir şekilde bağdaşmayan bu hareketin yol açtığı hassasiyete saygı duyuyor ve yanlış anlamalara sebebiyet vermesinden dolayı özür diliyoruz." şeklinde özür diledi.

YENİ ŞAFAK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.