3 dille Kutlu Doğum Haftası

3 dille Kutlu Doğum Haftası

Çatak Emniyet Amirliği'nce düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği kapsamında Kürtçe, Türkçe ve Arapça mevlit okutuldu

Van'ın Çatak Emniyet Amirliği'nce düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği kapsamında Kürtçe, Türkçe ve Arapça mevlit okutuldu.

Çözüm süreciyle birlikte bölgede başlayan huzur ve güven ortamı günlük yaşamı da olumlu etkiledi.

Yıllarca terör olayları ve saldırılarla gündeme gelen Çatak'ta, emniyet amirliğince organize edilen Kutlu Doğum Haftası mevlit programı, devlet ve vatandaş kaynaşmasını pekiştirdi.

İlçede görev yapan polislerce Merkez Camisi'nde düzenlenen mevlit programına büyük ilgi gösteren vatandaşlar, Kürtçe, Türkçe ve Arapça okunan mevlit ve ilahiler eşliğinde ülkenin barış ve huzuru için dua etti.

Çatak Emniyet Amiri Yılmaz Tamtürk, yaptığı açıklamada, ilçede vatandaşların huzurunu, güvenini, canını, malını korumakla kutsal bir görev yapmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Tamtürk, Çatak halkının da yürüttükleri tüm faaliyetlerde yanlarında olarak bu çalışmaların karşılığını verdiğini aktardı.

Bölgede güvenliğin sağlanmasının yanı sıra, kendi imkanları dahilinde çocuk ve öğrencilere yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getiren Tamtürk, şöyle dedi:

"İnsanlarla manevi günlerde ortak dualarda buluştuk. Vatandaşlarımızın düğünlerine katılıp mutluluklarına ortak olup, hüzünlü günlerinde de yalnız bırakmadık. Polis, halk birlikteliğinin bundan sonrada en üst seviyede devam edip bölgemizin , ülkemizin huzur ve kardeşlik ortamının artması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz."

İlçe Müftüsü Sezai Görentaş de polislerin her zaman bölge insanının yanında yer alarak Çatak halkının kalbini kazandığını ifade etti.

Aynı dinin, aynı gönlün insanları olduklarını belirten Görentaş, programda 3 ayrı dilde mevlit okuduklarını anımsattı.

İlçede artan huzur ve barış ortamından herkesin çok mutlu olduğunu ve bunun böyle devam etmesi gerektiğini kaydeden Görentaş, "Ülkemizde geçen sene başlayan kardeşlik projesinin en yoğun yaşandığı yer Çatak'tır. Çatak artık silah sesleriyle uyanan bir yer değil, kardeşliğin doyasıya yaşandığı, maneviyatın en çok hissedildiği bir yer halini almıştır" diye konuştu.

Çatak ilçesindeki huzur ortamının mutluluk verici olduğunu, barış süreciyle herkesin rahat bir nefes aldığını dile getiren esnaf Ahmet Eyal ise, "Artık kan ve göz yaşı istemiyoruz. Polis arkadaşlarımız çok güzel bir program gerçekleştirdiler. Özellikle okutulan mevlitle sevgili Peygamberimizi doyasıya andık, ağladık ve dua ettik. Dualarımız huzurun, birlikteliğimizin devamı için. İnsanlar artık gece yarıları

korkusuzca sokağa çıkıp gezebiliyor. Hiç bir korku olmadan yaylalara gidip dağlarda gönlümüzce dolaşıyoruz. Biz artık savaş değil birliktelik istiyoruz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.