Çavuşu korucular mı şehit etti?

Çavuşu korucular mı şehit etti?

Uzman çavuşun şehit olduğu operasyonla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında 3 korucunun silahına el konuldu.

Batman'ın Sason ilçesinde 1 uzman çavuşun şehit olduğu, 1 uzman çavuşun yaralandığı operasyonla ilgili olarak Kulp Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 3 korucunun silahına el konulduğu bildirildi.

 

Edinilen bilgiye göre, dün Batman'ın Sason ilçesinde uzman çavuş Serkan İpek'in (24) şehit olduğu, 1 uzman çavuşun yaralandığı operasyonla ilgili olarak Kulp Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma sürdürülüyor.

 

Soruşturma kapsamında ''şüpheli'' sıfatıyla 3 korucunun ifadesi alındı. Olay yerindeki boş kovanların toplanmasından sonra, tedbir amacıyla korucuların silahlarına el konuldu. Silahların incelemeye alındığı bildirildi.

 

Şehit uzman çavuş ile ilgili soruşturma başlatıldı

 

Genelkurmay Başkanlığından, Batman'ın Sason ilçesindeki operasyon sırasında, dün bir uzman çavuşun şehit olduğu ve bir uzman çavuşun yaralandığı olayın ''Nasıl meydana geldiğinin tespiti amacıyla, aynı gün, Kulp Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı'' bildirildi.

 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda şunlara yer verildi:

 

''17 Ocak 2010 günü, Batman-Sason bölgesinde Geçici Köy Korucuları ve Jandarma timlerince müştereken icra edilmekte olan bir operasyonda, alınan terörist görüntüsü üzerine yapılmakta olan manevra esnasında, açılan ateş sonucu bir Uzman Jandarma Çavuş şehit olmuş, bir Uzman Jandarma Çavuş ise yaralanmıştı.

 

Olayın nasıl meydana geldiğinin tespiti amacıyla, dün (aynı gün) Kulp Cumhuriyet Savcılığı tarafından bir soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''

 

Etiketler :