Çeçen suikastleri Rus işi

Çeçen suikastleri Rus işi

Birbiri adına işlenen Çeçen cinayetlerinin, Berlin'den yönetildiği ve zengin bir Rus tarafından finanse edildiği öne sürüldü. Avrupa genelindeki infazların ardında 6 ölüm timinin bulunduğu görüldü.

Türkiye'de birbiri ardına işlenen Çeçen cinayetlerinin, Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan esrarengiz zengin bir Rus tarafından finanse edildiği öne sürülüyor. Bu iddianın sahibi ise Avusturya istihbaratı...

Bir süre önce Viyana'da işlenen Çeçen cinayetinden sonra Avusturya İç İstihbarat Teşkilatı (ASİO) ve Dış İstihbarat Servisi (ASİS), Çeçenler'e yönelik infazlar için 6 timin bulunduğu ve bu timlerin Avrupa'da çeşitli eylemler yaptıktan sonra Berlin'e döndükleri yolunda bilgiler ele geçirdi. Çeçen muhaliflere yönelik infazları gerçekleştiren timlerin, gittikleri ülkelerdeki Ruslar'dan da yardım aldıkları tespit edildi.

DERNEKLERE SIZIYORLAR

Viyana'da, 13 Ocak 2009'da öldürülen Umar İsrailov adlı Çeçen direnişçi cinayetini araştıran polis, cinayetin arkasında bu ölüm timlerinin bulunduğunu, Avrupa'daki Çeçen Kültür Dernekleri'ne sızan timlerin, Çeçen muhalifler hakkında istihbarat toplayıp, daha sonra da infazı gerçekleştirdiğini saptadı. Viyana polisi, İsrailov cinayetinden sonra Çeçenistan'ın başkenti Grozny doğumlu olan, ancak Otto Kaltenbrunner kimliğini taşıyan Ramzan Edilov'u yakalamıştı. Edilov suçlamaları reddederken halen yargılanmasına da devam ediliyor.

SUİKASTE 6 KURBAN

TÜRKİYE'DEKİ Çeçen infazları, 2008'den bu yana sürüyor. 6 Eylül 2008'de, Çeçenistan'da Ruslar'a karşı albay rütbesiyle savaşan Gazi Edilsultanov (57), Başakşehir'de sokak ortasında uzun namlulu silahla vurularak öldürülmüştü. 9 Aralık 2008'de de İslam Canibekov (38) Ümraniye'de uğradığı saldırıda hayatını kaybetti.

HEP AYNI YÖNTEM!

26 Şubat 2009'da ise eşiyle birlikte Türkiye'ye yerleşen Ali Osaev (48), Zeytinburnu'nda bir araçtan açılan ateş sonucu öldürüldü. Son olarak geçen Cuma, yine Zeytinburnu'nda Çeçen muhalifler Musayev Berkkhaz, Rustem Alkamov, Zarberk Amerov, susturuculu silahla öldürüldü.

TAKVİM 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.