Cedi’li San Antonio Spurs Miami Heat Karşısında Dördüncü Çeyrekte Dağıldı!

Cedi’li San Antonio Spurs Miami Heat Karşısında Dördüncü Çeyrekte Dağıldı!

NBA Normal sezon müsabakasında Miami Heat evinde Cedi Osman’ın takımı San Antonio Spurs’e dördüncü çeyrekteki harikulade oyunuyla galip geldi. Miami Heat 116 - San Antonio Spurs 104

Mehmet Y. Ulutaş | habername.com | Miami | ABD

Miami Heat maça Rozier, Adebayo, Herro, Martin ve Butler ilk beşi ile başlarken San Antonio Spurs ise Champagne, Sochan, Wembanyama, Vassel, ve Jones beşi ile sahadaydı.

İlk çeyreğe takımlar hem oyun hem de skor olarak öyle dengeli başladı ki ilk mola altıncı dakikada sakatlık dolayısıyla alındı. Denge ilerleyen dakikalarda da bozulmadı. Milli basketbolcumuz Cedi Osman’ın son saniyede orta sahadan attığı üçlük görülmeye değerdi. İlk çeyreği Heat 32-31 önde kapattı.

İkinci çeyrek de dengeli başladı ama bu sefer 2.24 metrelik dev pivot Wembanyama kendini göstermeye başladı. O boyuna rağmen top sürebilen ve üçlük atabilen çok yönlü bir oyuncu. Heat ilk yarıyı 53-51 önde bitirdi.

Üçüncü çeyrek de müthiş çekişmeli ve başabaş bir mücadeleye sahne oldu. “Leylek” bacaklara sahip Wembanyama’nın dripling yapmasını ve üçlük atmasını seyretmek farklı bir zevk veriyor seyredenlere. Bu çeyreği de Heat 78-77 önde geçti.

Son çeyrekte Jimmy Butler damgası vardı. Herro ve Adebayo da ona ayak uydurunca sayı farkı bir ara 19 oldu. San Antonia Spurs’un 75 yaşındaki çok tecrübeli koçu Greg Popoviç çare bulmakta zorlandı. Nitekim son 3 dakika yedekleri oyuna soktu. Miami Heat maçı 116-104 kazandı.

Maça dair notlar:

  • Milli oyuncumuz Cedi Osman aldığı 22 dakikalık oyun süresinde 8 sayı ve 5 ribaunt üretti.
  • Miami Heat takımında 17 sayı, 11 ribaunt ve 11 asist ile triple double yapan Jimmy Butler gecenin yıldızıydı.
  • Miami Heat takımında Tyler Herro 24 sayı, 6 ribaunt ve 7 asist ve Bam Adebayo 20 sayı, 5 ribaunt ve 2 asist ile maçın öne çıkan isimleriydi.
  • San Antonio Spurs takımında ise sahanın en çok göze batan ismi 18 sayı, 13 ribaunt ve 3 asist ile Fransız çaylak Victor Wembanyama oldu.

Basın Toplantısında konuşulanlar:

  • Greg Popoviç dördüncü çeyrekte daha iyi olan takımın Miami Heat olduğunu ve galibiyeti hakettiklerini söyledi. Son günde oyuncu takası olup olmayacağını soran bir gazeteciye espri yaparak bu akşam uyumayıp takasları takip etmesini tavsiye etti!
  • Bir NBA efsanesi olan Greg Popoviç basın toplantısından ayrılırken bir saygı ifadesi olarak ayağa kalktım. Sanırım hoşuna gitti ki çıkarken elini omuzuma koydu.
  • Victor Wembanyama NBA All-Star seçilmemesini çok dert etmediğini ama seçilseydi iyi bir motivasyon olacağını ifade etti.
  • Bam Adebayo meslektaşı Wembanyama’nın kazanmayı çok isteyen bir yapıda olduğunu ve ileride çok daha iyi işler yapacağına inandığını söyledi.

img-4096.jpeg

img-4103.jpeg

img-4083.jpeg

img-4075.jpeg

img-4111.jpeg

img-4109.jpeg

img-4108.jpeg

img-4105.jpeg


img-4112.jpeg

img-4113.jpeg

img-4114.jpeg

img-4117.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.