Çekler'e 6 dakika yetti! 2-1

Çekler'e 6 dakika yetti! 2-1

Euro 2012'ye çok kötü bir başlangıç yapan Çek Cumhuriyeti; A Grubu 2. maçında Yunanistan ile karşılaştı, Baros ve Sivok'un 11'de başladığı mücadeleyi ilk 6 dakika içindeki gollerle kazandı..


İlk maçta Rusya'dan 4 gol yiyen Çek Cumhuriyeti 3 dakika arayla ilk yarıda attığı iki golle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı...
 
 

Wroclaw Ulusal Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Çek Cumhuriyeti 2-1 kazanarak üç puanı alan taraf oldu.

 

Karşılaşmada Çek Cumhuriyeti'ne galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Jiracek ve 6. dakikada Pilar kaydetti. Yunanistan'ın ise 53. dakikada Gekas ile bulduğu gol galibiyet için yeterli olmadı.

 

Bu sonucun ardondan Çek Cumhuriyeti tunuvada 3 puana yükselirken Yunanistan ise 1 puanda kaldı. Turnuvada bir üst tura çıkmak için önemli bir galibiyet alan Çek Cumhuriyeti, Yunanistan'ın da bir anlamda gruptan çıkmasını neredeyse imkansız hale getirdi.

 

Grubundaki son maçında Çek Cumhuriyeti, ev sahibi Polonya ile karşı karşıya gelirken Yunanistan ise Rusya ile üç puan mücadelesi verecek.

 

6 DAKİKADA 2 GOL!

Karşılaşmanın golsüz veya orta saha mücadelesi şeklinde geçmesini bekleyen futbolseverlere Çek Cumhuriyeti cevabını en hızlı şekilde verdi! Mücadelenin henüz 3. dakikasında Yunanistan'ın savunma hatasını değerlendiren Çek Cumhuriyeti 1-0 öne geçmeyi başardı.

 

Hübschman'ın arapasında savunmanın arkasına sarkan Jiracek, bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Pozisyonun devamında Jiracek yopu Chalkias'ın yanından ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

 

Bu golden 3 dakika sonra ise Çek Cumhuriyeti ikinci golünü buldu. Sağ kanattan Selassie'nin ortası arka direğe yöneldi. O bölgede topu iyi takip eden Pilar Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

 

YUNANİSTAN TUTUK KALDI

Mücadelede 2-0 geriye düşmesine rağmen beklenen patlamayı yapamayan Yunanistan, ilk yarı boyunca rakibini izledi. İleri uçta Giorgos Samaras'ın etkisizliği göze çarparken takım kaptanı Karagounis de markajdan kurtulamadı ve beklenen katkıyı yapamadı. Yunanistan'da oyun ritmini etkileyen bir başka konu da kaleci Chalkias'ın 22. dakikada sakatlanarak oyundan alınması oldu.

 

Çek Cumhuriyeti ise 6 dakikada attığı 2 golün avantajını saha içerinde iyi korumayı başardı. İlk yarı sonuna kadar orta alanda istediği ölçüde topu ayağunda tutan Çekler, gol bulamasa da ilk yarının hakimi olan ekipti.

 

GEKAS OYUNDA

İlk yarıda Yunanistan'ın etkisizliğine müdahale eden teknik direktör Fernando Santos, oyuncu değişikliğine gitti. Fotakis'in yerine Samsunspor'dan da hatırlayacağımız Theofanis Gekas oyuna dahil oldu ve ikinci yarı ilk yarıya oranla Yunanistan adına daha hareketli geçti.

 

CECH 2008'İ HATIRLATTI

Karşılaşmada etkisiz ataklarla Çek Cumhuriyeti kalesine giden Yunanistan, aradığı golü biraz da şanslarının da yardımıyla 53. dakikada buldu.

 

Samaras'ın soldan içeriye yaptığı cılız ortaya hamle yapan Cech, müsait pozisyonda topu kontrol edemedi ve sektirdi. Fırsatçılığını konuşturan Gekas boşta kalan topu ağlara göndererek farkı bire indiren isim oldu.

 

Mücadelenin kalan bölümlerinde Çek Cumhuriyeti hızlı hücumlarla, Yunanistan ise duran toplarla gol aramasına rağmen beklenen gol gelmedi ve mücadele 2-1'lik Çek Cumhuriyeti üstünlüğü ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.