Cemaat CHP'ye Oy Vermez Çünkü...

Cemaat CHP'ye Oy Vermez Çünkü...

Yazar Fehmi Koru, 17 Aralık operasyonuyla birlikte CHP ile cemaatin seçim ittifakına girebileceği iddiasını kaleme aldı.

CHP-cemaat ittifakının gerçekci olmadığını yazan Star gazetesi yazarı Fehmi Koru, dün İstanbul'a gelen Kılıçdaroğlu'nu karşılayan CHP'lilerin attığı ‘Mustafa Kemal’in askerleri’ sloganını örnek gösterdi.

Taha Kıvanç takma adıyla son günlerde dilllendirilen ittifakı ele alan Koru, geçmişte yaşanan DSP ile ‘seviyeli ilişki’nin CHP'de büyük beklentilere yol açtığını yazdı.

Radikal yazarı Koray Çalışkan'ın cemaate destek tweetlerini gündeme getiren Koru, o yazarın Sarıgül'e yakın isim olmasının bu beklentiyi doğruladığı görüşünde. Yazar daha sonra Kılıçdaroğlu'nun dünkü İstanbul'daki karşılama töreninden ilginç detaylar aktardı.

TÖRENDE PEK RASTLANMAYAN TİPTE İNSANLAR DA YER ALMIŞ

(...)Dün, bir dostum, CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a gelişinde havaalanında kalabalıklarca karşılanmasını ‘ittifak’ ile irtibatladı. Daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir kalabalıkla karşılanmış Kemal Bey; İstanbul il binasının açılış töreninde daha önce pek rastlanmayan tipte insanlar da yer almış...

Töreni sunan, “Bugün bizim için farklı, her gün çok değişik şeyler oluyor” deyip duruyormuş...

Beklentisi zirvede CHP’li Radikal yazarı akademisyenin şu Tweet’ini de gönderdi dostum: “Havaalanı yolu CHP araçlarıyla tamamen kapanmış durumda. Ben böyle bir şey görmedim. Olağanüstü bir kalabalık.”

“Vermek istedikleri, CHP’ye yeni katılımlar olduğu ve bunun Ak Parti’ye küsen Cemaat mensupları olduğu izlenimi” dedi dostum..."

Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili kaçamak cevaplar verdiğini söyleyen yazar, ulusalcı kesimin “Onlarla iktidara geleceksek, bir 100 yıl daha muhalefette kalalım” sözlerini köşesine taşıyarak işbirliğinin gerçekçi olmadığını dünkü törenden ayrıntılar vererek anlattı.

TİP İÇİN BESTELENEN ŞARKILAR

(...)Uyarılmam üzerine CHP’li bir gazetenin canlı yayınladığı il başkanlığı açılış törenine kulak verdim. CHP’yi tanıtmak için seçilen şarkılar ve sloganlar çok daha farklı ulaştı kulağıma... ‘Geliyoruz, geleceğiz yakındır’ gibi 1960’larda Aşık Nesimi’nin TİP için bestelediği şarkılardan bir demet çaldılar... Takdimci de, törene katılan kalabalıklardan, ‘Mustafa Kemal’in askerleri’ diye söz etti...

Henüz Câmia mensuplarına cazip gelecek bir dönüşüm geçirmemiş CHP söylemi...

Sanıldığı gibi, Câmia’dan birileri, merak güdüsüyle katılmış olsa, kendini orada çok yabancı hissetmiştir...

“Yoğun ilgi yüzünden” dedi takdimci, “Genel başkanımız bir türlü meydana ulaşamıyor...”

Bu kadar karışık ortamda kaybolmuş olabilir... "

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.