Cemaat Erdoğan'ı öyle birisine benzetti ki

Cemaat Erdoğan'ı öyle birisine benzetti ki

Yazar Akif Beki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İslam dünyasını karıştıracak Süfyan olarak tarif eden Gülen cemaatini böyle eleştirdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ahir zamanın kötü adamı Süfyan'a benzeten Gülen cemaatine fena yüklendi.

Hükümet cemaat kavgası dini alanda tüm hızıyla sürüyor. 'İslam dünyasının dehşet münafığı', 'dini tahrip eden', 'fitneci' 'yalancı' olarak bilinen Süfyan'ın, Erdoğan olduğunu ima eden cemaat yankı uyandırdı.

"Cemaatin uzun adam menkibesi" başlıklı yazısında bu konuyu ele alan Akif Beki, Fethullah Gülen'i mehdi olarak gören cemaati, menkibe (olağanüstü hikaye) ve hurafe (yanlış inanç) üretmekle eleştiriyor:

"GERÇEK BİTTİĞİNDE MENKIBE BAŞLAR"

"2002 sonunda, Radikal gazetesine bir yazı dizisi hazırlamıştım. Yayın yönetmeni İsmet Berkan'ın siparişiydi. "Erdoğan'ın harfleri" başlığını taşıyordu. 'Mehdi' beklentisinin, 'Kurtarıcı' umudunun nasıl gerçekçi bir çizgiye evrildiğini anlatmak için bir metafor kullanmıştım. "Gökten beklenen kurtarıcı yerde zuhur etti, seçimle geldi, sandıktan çıktı" demiştim. 
Müslüman zihninin rasyonelleşme, dünyalılaşma ve demokratikleşme sürecini izaha çalıştığım bölümdü. Fakat mecaz, cehlin elinde hakikate dönüşür derler, çok doğruymuş. 
Ben 'Kurtarıcı' anlayışındaki değişime dikkat çektim. Erdoğan'a 'Mehdi' dediğime yoruldu, hâlâ da kullanılır... 

O zihniyetin ayaklan yere basmaya başlamamış meğer, yanılmışım. Eskilerine yeni hurafeler de katılarak bugün hâlâ capcanlı yaşanıyor ve yaşatılıyor. Süfyan tarifi verenler, Mehdi'nin nihayet gökten indiğini de adıyla, sanıyla yazıyor bize. Öyle orta boyludur. Pensilvanya'da oturur, sırmalı vaiz cüppesi giyer, medeni durumu bekârdır gibi fuzuli detaylarla vakit harcamıyorlar. 

GÜLEN'DE KUSUR ARAMAK GAFİLLERİN İMAMINI TEHLİKEYE SOKAR

Doğruca ona nasıl tabi olunacağını bildiriyorlar. Sorgu sual etmek, özeleştiri istemek dehşet hakarettir, doğrudan en yukanya bağlıdır çünkü. Oradan sevk ve idare edilir, başına buyruk değildir. Dolayısıyla onda hata ve kusur aramak maazallah gafillerin imanını tehlikeye sokar. Ona sırt dönmek. Allah'a sırt dönmekle birdir. Ona biattan ayrılanın sonu berbat olur...  Tarihin sonudur, gerçek bittiğinde menkıbe başlar."

CEMAAT ERDOĞAN İÇİN NE DEMİŞTİ?

Cemaate yakın bir internet sitesinde “AKP’li Süfyanilerin Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketini Yok Etme Planlarına Manevi Âlemden Eleştirisel Bir Bakış” başlığıyla verilen söyleşide, ilk cümlelerde Süfyan şöyle tarif ediliyor.

“Süfyan, İslam dünyasında çıkacak olan çok dehşetli bir münafık zattır. Onun en belirgin özelliği İslami kimlikle çıkması, kamuoyunda İslam kahramanı bir halife olarak görülmesidir. Siyaset dünyasında zuhur eden bir devlet başkanıdır. Uzun boylu, heybetli biri olarak İmam Ali (ra) tarafından fiziksel özelliği betimlenmiştir. Diğer bir özelliği Allah tarafından kendine fitne olarak verilen büyük bir karizmaya ve büyüleyici, etkileyici bir bedene sahip olmasıdır. Bir başka özelliği söylevdeki eşsiz kabiliyeti…

Süfyan, dil ve üslup bakımından olağanüstü bir yeteneğe sahiptir. Onun söylemleri önünde durmak neredeyse imkânsız gibidir. Bu yönüyle siyasi rakipleri karşısında üstün bir yere sahiptir. Allah Süfyan’a, fitne olarak toplulukları büyüleme, etkileme gücü vermiştir. Siyaset sahasında devasa bir güce sahip olduğundan kamuoyu onu her seçimde başa getirir. Süfyan karşısında muhalefetin şansı yoktur. Girdiği her seçimi kazanır. Süfyan’ın en belirgin özelliklerinden biri de mazlum, mağdur edebiyatı yaparak kamuoyunu aldatma ve yalan söyleme becerisi!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.