Cemaat Ergenekon'un payını istiyor!

Cemaat Ergenekon'un payını istiyor!

Vatan yazarı Ruşen Çakır, AK Parti ile cemaat arasındaki kavganın nedenini anlattı.

Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, cemaatin Ergenekon ve Balyoz davalarında önemli roller üstlendiğini ve iktidardan bunun için pay istediklerini iddia etti. Her iki tarafından İslam'ı refarans gösterdiğini; ancak birbirlerinden ne istedikleri konusunda net bir açıklama yapmadıklarını savunan Çakır'a göre kavganın nedeni ise iktidardaki güç paylaşımı!

Rüşen Çakır, Habertürk'te Veyis Ateş'in sorularını cevapladı. Televizyon Gazetesi'nde AK Parti ve cemaat kavgasını değerlendiren Çakır, her iki tarafında İslamiyeti referans gösterdiğini; ilk mücadelenin de bu alanda yaşandığını söyledi.

CEMAAT MEDYASI NE YAPIYOR?

İslami kesimin Fethullah Gülen'e olan desteklerine geniş yer veren cemaat medyasının bu şekilde kendisine destek bulmaya çalıştığını anlatan Çakır, şöyle konuştu:

"Her iki tarafında meşruiyetleri için böyle referanslara ihtiyaçları var. Yine her iki tarafta birbirlerinden ne istedikleri konusunda net bir cevap veremiyor. Dolayısıyla yanlarında bulunacak olan muhafazakar şahsiyetler ya da gruplar kendi meşruiyetlerini sağlayacaklar. Her iki tarafta net olarak bu sorunun cevabını söyleyecek olsalar söyleyecekler ama olmuyor. 

"CEMAAT PAYINI İSTİYOR"

Bu bir iktidar savaşıdır. Cemaat ben iktidardan pay istiyorum ama Tayyip Erdoğan bu payı bana vermiyor diyemiyor. Sonuçta bu ikdidar savaşı. Mevcut iktidar da Ergenekon ve Balyoz sürecinde kuvvetlendiği için ve cemaat bu noktada payını istiyor. Çok açık söylemek gerekirse olay bu!" 

internethaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum