Cemil Baran bombayı patlattı

Cemil Baran bombayı patlattı

Münevver Karabulut cinayeti ile Garipoğlu ailesiyle Karabulut ailesi arasında arabuluculuk yaptığı iddia edilen gazeteci Cemil Baran, bu kez farklı bir iddia ile ortaya çıktı.

Cemil Baran, son 30 yılda çürük raporu alarak askerlikten muaf olanların listesinin elinde olduğunu iddia etti. Baran, "Başbakan ve Genelkurmay Başkanı bu kişileri açıklasın. Yoksa ben açıklarım." dedi.

Taksim Meydanı'nda açıklama yapan Cemil Baran önce Cem Garipoğlu ile ilgili daha önce açıkladığı iddialarını yineledi. Cem Garipoğlu'nun cinayetin ardından Ermenistan'da saklandığını iddia eden Baran, "Cem'in Ermenistan'da olduğunu belgeleyeceğim. Bunu belgelemezsem Taksim Meydanı'nda eşek gibi anırırım, kendimi asarım." şeklinde konuştu.

Cemil Baran bu açıklamaların ardından farklı bir konuya değindi. Askerlik yapmamak için çürük raporu alınması olayı ile ilgili açıklama yapmak istediğini söyleyen Baran, son 30 yılda çürük raporu alan şöhretli, zengin, bürokrat çocuklarının isimlerinin açıklanmasını istedi. Baran, "Ben buradan sesleniyorum. Son 30 yılda kim çürük raporu aldıysa, kim çürük raporu verdiyse açıklansın. Başbakan'a, Genelkurmay Başkanı'na sesleniyorum. Eğer siz açıklamazsanız ben açıklarım. Bu ülkede kim çürük raporu ile askerden muaf olduysa onlara sesleniyorum. Vallahi billahi sizlerin isimlerini açıklayacağım. Açık ve net söylüyorum. " ifadelerini kullandı.

Açıklamasının ardından bir vatandaş Cemil Baran'a tepki gösterdi. Yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından adam ayrıldığı sırada Cemil Baran, "Seni Hayyam mı gönderdi?" diye sorunca şahıs geri dönerek Baran'ın üzerine yürüdü. Meydanda nöbet tutan polisler araya girerek kavganın önüne geçti.

Etiketler :