Çiçek'ten 'iftarlar kaldırılsın' önerisi

Çiçek'ten 'iftarlar kaldırılsın' önerisi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten Ramazan iftarları için çarpıcı öneri

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ramazanda verilen iftar yemekleriyle ilgili bir öz eleştiri yapılması gerektiğini belirterek, ''Onun için gelin bir öncülük yapalım, şu iftarları bu ramazanda iptal edelim. Bursa ihtiyacı olan gençlerimiz var, ekmeği ihtiyacı olan insanlarımız var, hayırı başka şekilde de verebiliriz.''

MÜSİAD'ın Gazi Kültür Merkezinde düzenlediği iftar yemeğine TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanı sıra, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, MÜSİAD üyeleri ile çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşan TBMM Başkanı Çiçek, Ramazan ayında sorunlulukların hatırlanması gerektiğini, bunların başında Türkiye'nin çevresinde, bölgesinde ve dünyada ihtiyaç sahibi olan insanların olduğunu söyledi. Çiçek, şöyle konuştu:

''Şu gün yemeyerek mutfağa geri gönderdiklerimizin zerresine muhtaç insanlar var. Gerçekten Ramazanda bir iftar furyasıdır gidiyor. Bir öz eleştiri yapmamız lazım. Emin olun bu işi başka bir şekilde çözmemiz gerekiyor. Buralara gelmesek konumumuz elvermiyor, gelsek vicdanımız el vermiyor. Onun için gelin bir öncülük yapalım, şu iftarları bu Ramazanda iptal edelim. Bursa ihtiyacı olan gençlerimiz var, ekmeğe ihtiyacı olan insanlarımız var. Hayrı başka şekilde de verebiliriz. Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kızılay, Meclis olarak da destek veriyoruz, bütün siyasi partilerimize Meclis Başkanlığı olarak yazı yazdık, dikkatlerine sunduk kendi personelimiz de dahil Somali'deki kardeşlerimize, başka kardeşlerimize bu Ramazanda biraz daha farklı davranmamız icap ediyor.''

Ağustos'un, Ramazan ayı olduğu kadar, Türk tarihinde ''Zaferler ayı'' olduğunu hatırlatan Çiçek, 1071 Malazgirt Zaferinin bu ayda kazanıldığını, Anadolu'nun Türkleşmesinin, Müslümanlaşmasının bu ayda olduğunu, İstiklal Mücadelesinin dönüm noktasını teşkil eden meydan muharebelerinin bu ay kazanıldığını söyledi.

Tüm şehitlere bir Fatiha duası okumak gibi bir sorumluluklarının olduğunu ifade eden Çiçek, gazilerin de şükranla, minnetle anılması gerektiğini kaydetti.

MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan da gelecek Nisan ayında MÜSİAD başkanlığını bir başka arkadaşına devredeceğini belirterek, başkan olarak son iftar yemeğine katıldığını söyledi.

Türkiye'nin önemli bir seçim sürecini 12 Haziran'da tamamladığını, bu sonuçtan memnun olduklarını ancak sonradan ''Meclisi boykot etme'' gibi olayların yaşandığını anımsatan Vardan, ''Bununla kaybedecek zamanımız yok, sorunların Mecliste çözülmesi gerekiyor'' dedi.

Türkiye'nin terör olaylarında şehitler verdiğini ifade eden Vardan, bölgeye yatırımların gelmesi için huzur ve güven ortamının sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Seçimlerden önce Türkiye için 2023 hedeflerinin konulduğunu hatırlatan Vardan, bu hedeflere ulaşmak için herkesin kenetlenmesi ve bu ülkenin kıymetini bilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin alınan tedbirlerle dünyada yaşanan finansal krizden etkilenmediğini kaydeden Vardan, Türkiye'nin gelişmesi, dünyada yaşanan olaylardan etkilenmemesi noktasında ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Türkiye'nin demokratikleşmesi noktasında yapılacak en önemli şeyin yeni anayasa olduğunu, bunun Meclis açılınca halkın beklentileri noktasında yapılması gerektiğini vurgulayan Vardan, kendilerinin de anayasa konusunda bir çalışma yaptıklarını, bunu ilgili kurumlara takdim edeceklerini söyledi.

-DİĞER KONUŞMALAR-

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali de Kızılay kanalıyla başta Somali olmak üzere Afrika'ya yapılacak yardımlar konusunda bilgi verdi. Somali'nin Türkiye'ye ihtiyacının olduğunu belirten Küçükali, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yardım için uçakların hazırlandığını ve bugün iftardan önce ilk uçağın Somali'ye indiğini söyledi.

Türkiye'ye ve Türk insanına büyük görev düştüğünü ifade eden Küçükali, bu ayın 15'inde 5 bin tonluk bir gemiyi yardım için göndereceklerini bildirdi.

Salondakilerden yardım için ''Kızılay'' yazıp 2868'e göndermelerini isteyen Küçükali, ''Güvercinin gagasındaki kibrit çöpü bizim gözümüzde minnacıktır, ama onu bir de güvercinin gözüyle görmek lazım. İşte o göz Somali'deki gözdür. İyilik kandilini yakınız, Somali'yi birlikte aydınlatalım'' diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da Türkiye'nin en öncelikli sorununun işsizlik olduğuna dikkati çekerek, terörü işsizliğin beslediğini söyledi. İşsizliğe bağlı olarak sorunların arttığını, birçok suçun ortaya çıktığını belirten Kamalak, bu sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Kamalak, Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarının son bulması için devleti zaafa uğratmayacak, vatandaşın can, mal ve namus güvenliğini sağlayacak tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, TBMM Başkanı Çiçek'e ''porselen ibrik'' hediye etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum