"Saldırgan Volkan B.nin Akli dengesi yerinde değil"

"Saldırgan Volkan B.nin Akli dengesi yerinde değil"

Üniversitenin dışında olduğu için saldırıdan kurtulduğu belirtilen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel, sosyal medya hesabından video yayımladı- Prof. Dr. Yücel: - (Saldırgan Volkan B) Akli dengesi yerinde değil, pek çok kişiyi şikayet eden bir insan.

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) 4 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıdan üniversitenin dışında olduğu için kurtulduğu belirtilen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Yücel, sosyal medya hesabından video yayımladı.

Prof. Dr. Yücel, Twitter hesabından yayımladığı videoda, saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığını ifade etti.

Kendisinin iyi olduğunu anlatan Yücel, videoda şunları kaydetti:

"Saldırgan, Volkan isimli araştırma görevlisi. Akli dengesi yerinde değil, pek çok kişiyi şikayet eden bir insan. Önce benim odama geliyor, beni bulamayınca diğer odalara giriyor. 4 arkadaşımızın görev başında şehit düştüğünü öğrendik. Okula henüz ulaşamadım, bir program için dışarıdaydım ancak korkulan bir insandı."

- Suç aleti silahın bulundurma ruhsatlı olduğu öğrenildi

Bu arada, isimlerinin açıklanmasını istemeyen görgü tanıkları, Volkan B'nin saldırının ardından Eğitim Fakültesi çıkışında üniversitenin özel güvenlik görevlilerine silah doğrultarak, polise haber vermelerini istediği, yürümeye başlayan saldırganın polis ekiplerince suç aleti silahla ele geçirildiğini söyledi.

Volkan B'nin saldırıda kullandığı tabancanın bulundurma ruhsatını 2016 yılında aldığı öğrenildi.

Fakültede olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarına devam ederken saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarının bekleyişi de sürüyor. Sağlık ekipleri, fenalaşanlara müdahale ediyor.

Duygusal anların yaşandığı ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi'nde saldırıyı öğrenen bazı öğrenciler de bilgi edinmeye çalışıyor.

Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olan Volkan B, fakülte binasının 3. katında Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak ve Arş. Gör. Yasir Armağan'ı silahla öldürmüştü. Saldırgan, olayın ardından gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.