Daimi Şefkat Müessesesi’nde kültür ve sanatlı günler…

Daimi Şefkat Müessesesi’nde kültür ve sanatlı günler…

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Müessesesi’ndeki “Kültür Sanat Gecesi”nin bu haftaki konuğu tasavvuf musikimizin sevilen ismi Cengiz Çeliker’di.

Kadim şefkat kültürümüzün daimi temsilcisi Darülaceze Müessesesi’nin bahçesinde bulunan Etkinlik Çadırı'nda gerçekleşen konser programında sanatçı Cengiz Çeliker, tasavvuf musikimizin gelenekten gelen şifai dokunuşuyla sakinlerin ve çalışanların düş dünyasına hoş seda bıraktı.

Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, burada gerçekleştirilen her etkinliğin sakinlerin sevdikleri ve arzu ettikleri şekilde olması için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Yapılan iyiliklerin sürekli olmasının önemine vurgu yapan Bayhan, Darülaceze ismin geçtiği her yerde sanatçılarımızın ve yardım sever halkımızın çok duyarlı davrandığını, ecdadımızın bize emanet ettiği sevgi ve şefkat geleneğini devam ettirmenin en ulvi vazife olduğunu söyledi.

Öncelikle buraya gelerek Darülaceze sakinlerine unutulmaz müzik ziyafeti sunan sanatçımız Cengiz Çeliker ve saz ekibine teşekkür eden Bayhan, “yöneticiler halkın efendisi değil hizmetçisidir.” diyen Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, Sayın Bakanımız Fatma Şahin’in şefkatli himayelerinde gerçekleştirilecek  tüm sosyal faaliyetlerin bu alanda huzur ve mutluluğu arttıracağını,  sosyal devlet olmanın tüm imkânlarını kullanarak daha imrenilir bir yaşam alanı tesis edeceklerini sözlerine ekledi.

Bayhan, "Sosyal devlet geleneğinin en güzel örneği Darülaceze Müessesesi’dir. Daha önce de ifade ettiğim gibi bu güzîde kurumun aynı zamanda hem medeniyetimizin daha iyi kavranması için bir turizm kompleksi, hem de konser, konferans, sergi, tiyatro etkinlikleriyle kültür-sanat merkezi olacaktır. Bu hizmet yolculuğunda katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.

nevzataga.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.