Cep telefonundaki bu tuzağa dikkat!

Cep telefonundaki bu tuzağa dikkat!

GSM şirketlerinin son zamanlarda arttırdığı cazip paketler müşterilerin ilgisini çekse de sözleşmede yer alan gizli ibareler cep yakıyor.

GPRS kullanım ücretlerinin yüksekliğinden şikayetçi olan bazı müşteriler hem internet ortamında hem de müşteri temsilcilerine sorunlarını ifade ederek seslerini şirket yetkililerine duyurmaya çalışıyor. Ancak görünen o ki her geçen gün artan şikayetler bu seslerin kulak ardı edildiğini gösteriyor.

200 MB İNTERNET 500 TL…



Bir GSM operatöründe “100 MB internet 7 TL” paketine üye olan S. S. G. isimli vatandaş da bu mağdurlardan biri. Yaşadıklarını şaşkınlık içinde anlatan S. S. G. 100 MB'yi aşıp 200 MB internet kullandığını ve bununda 500 TL olarak ücrenlendirildiğini belirtti. Durumu müşteri temsilcilsine ilettiğini söyleyen S. S. G. müşteri temsilcisinin, 100 MB aşıldığında 500 TL olarak ücrenlendirildiğini ve bu maddenin de sözleşemede yer aldığı şeklinde cevap verdiğini ifade etti. İkinci kez şaşkınlık yaşadığını belirten S. S. G., her ne kadar 100 MB aşılsa da bunun 500 TL olarak ücretlendirilmesinin çok astronomik bir rakam olduğunu ifade etti.

“MÜŞTERİLERLE RESMEN PAZARLIK YAPILIYOR. 300 TL ÖDE KALANI DÜŞERİZ”

Durumu şirket yetkililerine bildirmek için birçok yola başvurduğunu anlatan müşteri S. S. G. sonunda bir yetkiliyle görüşebildiğini ve yetkilinin de kendisine faturanın 300 TL sini ödemesini ve geri kalanında düşülmesini önerdiğini ve böylece konuyu kapattıklarını söyledi.

S. S. G şimdi aynı sorunu yeniden yaşamanın endişesini çekerken GSM şirketlerinin müşterileri yeterli bilgilendirmeden astronomik rakamlarla mağdur etmemesini istiyor.

'' HER MÜŞTERİ MUTLAKA BENZER SORUNLAR YAŞIYOR ''


Bir başka operatör şirketinin GSM hattını kullanan M.S isimli bir vatandaşın anlattıkları ise GSM operatörlerinin faturalara yansıttıkları tutarlarda ne denli insafsız olabileceklerini gözler önüne seriyor.

'' 100mb internet 9 TL 150mb internet 30tl'' M.S yaşadığı diyalogu şöyle anlatıyor;

Faturamdaki yüklü GPRS miktarını görünce hemen müşteri hizmetlerini aradım. Dinlediğim 10 dk'lık klasik müzikten sonra, müşteri temsilcisine bağlanabildim. Öncelikle satın aldığım internet paketinin miktarını sordum. Verilen cevap doğruydu 100mb internet kullanım hakkı satın almışsınız denildi. Ancak ücret miktarını söylediğimde konuyu değiştirdi ve beyefendi 150 mb'lık kullanım yaptığınız için paketiniz 1GB'lık pakete yükseltilmiştir. Yani paket kullanım hakkını aşmışsınız GPRS kullanım ücretinin yüksek gelmesinin sebebi de budur denildi. Benim onayım ve bilgim olmadan nasıl böyle bir işlem yapabiliyorsunuz diye sorduğumda ise bu tarz işlemlerle faturanızın daha az maliyetli gelmesini sağlıyoruz cevabı verildi. Böyle birşeyin çok mantıksız olduğunu ifade eden M.S gerekli itirazı ses kayıtlarına bıraktığını ifade ederek paket aşım fiyatını, faturasına yansıtılan tutarı ve detayı şöyle paylaşıyor.

'' İNTERNET PAKETİ VE GPRS KULLANIMI YAPMADIĞIM HALDE 161 TL GPRS KULLANIMI BİLGİSİ YER ALAN FATURAM GELDİ''


Bu olay ise başka bir kullanıcıya ait. Müşteri hizmetlerine gprs almadım, internet kullanmadım diye soran müşteri aldığı cevap karşısında şaşkına dönüyor. Daha doğrusu bir cevap alamadığı için şaşkına dönüyor. Sürekli bir bahanelerle karşılaştığını ifade eden müşteri, firmayı mahkemeye verdiğini ve yasal sürecin başladığını ifade ediyor. Faturaların tutarları ise gerçekten ürkütücü. GPRS kullanımı yapmadığını söyleyen kullanıcının ilk faturasında 161 TL GPRS kullanımı yapılmıştır bilgisi var. Aynı kullanıcıya gelen ikinci faturada ise 61tl'lik GPRS kullanımı bilgisi yer alıyor. Faturalar karşısında şaşkına dönen müşteri ise operatör şirketini mahkemeye verdiğini ve yasal süreci başlattığını ifade etti.

SANAL ORTAMDA FORUMLAR ŞİKAYETLERLE DOLU

Diğer taraftan GSM şirketlerinin GPRS ücretlerinin ikinci bir vergi gibi faturalara yansıtılması internet ortamında şikayet forumlarını doldurduğu görülüyor. Söz konusu şikayetler için arama motorlarına GPRS şikayeti yazdığınızda, faturalara yansıyanın yüksek ücretlerin ‘GPRS kazığı' başlığında yüzlerce madde halinde sıralandığı görülüyor.

OTOMATİK ÖDEMELERE DİKKAT!

GSM kullanıcılarını bekleyen en büyük tehlikenin ise otomatik fatura ödemelirnde dikkat edilmeyen GPRS kullanım kaleminin ise çok can yaktığının bilinmemesi. Aylık yüklü fatura ödemelerini takipten ziyade otomatik ödeme emri verenlerin özellikle detaylı faturalarında GPRS kullanım ücretine dikkat etmeleri tavsiye ediliyor.

Ulusalstrateji.com 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.