Cep telefonlarında güvenlik uyarısı

Cep telefonlarında güvenlik uyarısı

Telefon kullanıcısı için güvenlik tuş kilidi, PIN kodu ve telefonun güvenlik kodu aktif hale getirirken internet üzerinden gelecek saldırıları göz ardı ediyor.

Birçok akıllı telefon kullanıcısı için güvenlik tuş kilidini, PIN kodunu veya bir telefongüvenlik kodunu aktif hale getirmekten ibaret. Yani güvenlik deyince kullanıcıların aklına ilk olarak "Ya telefonum başka birinin eline geçerse" ihtimali geliyor.

Ancak internet çağında elbette korkulması gereken tek tehdit fiziksel değil. Aslında akıllı telefon kullanıcıları için en önemli tehditlerin başında internet üzerinden gerçekleşen saldırıların bulunuyor.

Telekomünikasyon ve bilişim dergisi Connect'in yaptığı son ankete göre akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 58'inin bir mobil güvenlik yazılımı yok.

Hackerların son gözdesi akıllı telefonlar

Günümüzde deyim yerindeyse bir akıllı telefon patlaması yaşanıyor. Birbirinden farklı fonksiyonlara sahip olması, bu eğlence aletlerini hacker saldırılarının da hedefi haline getiriyor. (30.05.2011)

İnternet suçlarında büyük artış

En büyük mobil saldırı tehdidiyle karşı karşıya olanlarsa elbette ki piyasadaki en popüler yazılımlar olan Android ve iOS'a sahip olan kullanıcılar.

Prensip aynı

Mobil internette de virüs ve trojan yazılımları aynı internet üzerinde olduğu şekilde yayılıyor. Bu tip zararlı yazılımlar ya bunun için özel olarak hazırlanmış internet siteleri üzerinden ya da uygulamaların içine gizlenerek akıllı telefonlara bulaştırılıyor.

Mobil internette de virüs ve trojan yazılımları aynı internet üzerinde olduğu şekilde yayılıyor

Google'ın adı “Play” olarak değiştirilen Android marketi, Apple'ın uygulama dükkanına oranla daha rahat bir kontrol mekanizmasına sahip olduğu için, kullanıcıların burada daha bilinçli davranması öneriliyor. Ancak Connect dergisi tanınmış ve güvenilir olarak kabul edilen uygulamaların da yanlarında bu tip bir yazılım getirebileceğine dikkat çekiyor.

Güvenlik uzmanları yakın gelecekte aynı bilgisayarlarda olduğu gibi botnetler üzerinden akıllı telefonlara da saldırılar bekliyor. Botnet ile zararlı yazılım bulaşan cihazlar adeta birer zombiye dönüşüyor ve çoğu zaman kullanıcı farkında bile olmadan uzaktan kontrol edilebiliyor. Kısa bir süre önce Çin'de yaklaşık 140 bin akıllı telefonu kontrolü altında tutan bir botnet tespit edildi.

Almanyanın sesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.