Cerrahın Yerine Gelen Belli Oldu

Cerrahın Yerine Gelen Belli Oldu

İstanbul'da Celalettin Cerrah'tan boşalan koltuğa getirilen isim belli oldu. Kararnamede son aşamaya gelindi. Bir ismin adı öne çıktı.

Celalettin Cerrah'tan boşalan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın getirildi.

ÇAPKIN ANKARA'YA GELDİ

İl Emniyet Kararnamesi’nin hazırlıkları sürerken; İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

O DA VALİ Mİ YAPILACAK?

Bu sürpriz ziyaret, Hüseyin Çapkın'a Celalettin Cerrah'tan boşalan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanma önerisi getirildiği şeklinde yorumlandı.

Çapkın'ın emekliliğine 1,5 yıl kaldığı, süre sorununun aşılması için İstanbul Emniyet Müdürü’yken vali yapılacağı belirtiliyor.

Kararnameyle Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın İzmir'e; Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in Ankara'ya, Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın Kayseri'ye; Adana Emniyet Müdürü Arif Akkale'nin ise Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı’na getirileceği ifade ediliyor.

ADANA’DAKİ OLAYLA SAHNEYE ÇIKTI

Kamuouyu, 1951 İzmir – Tire doğumlu Hüseyin Çapkın’ı Adana Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemden hatırlıyor. Ekim 2002’de onlarca polisin önünde karısını 57 yerinden bıçaklayan adamın görüntüsü akıllardan silinmemiştir. İşte o polislerin müdürü Hüseyin Çapkın’dı. O dönemde polisin olaya müdahale etmemesi çok tartışılmıştı. Ancak Çapkın’ın sözleri bu tartışmayı daha da alevlendirmişti. Ekranlarda cinnet geçiren kocanın bıçaklama görüntüleri her saniye dönerken Çapkın   olayda kendilerinin bir ihmali olmadığını savunmuş, “'Silah kullanıldığında çocuğa ve vatandaşlara da isabet etme ihtimali var. Polisin önünde sürekli bıçaklama yok. Görüntüler yanıltıyor' diye konuşmuştu. Çapkın’ın emri altında görev yapan polisler ise görevden uzaklaştırılmıştı.


İNTİHARI ÖNLEDİ

 

Çapkın Manisa’da Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemde de Adliye binası önünde kafasına silah dayayan kişiyi intihardan vazgeçirerek haberlere konu olmuştu.

 

Emniyet müdürlerinin üst sınır olarak kabul edilen 60 yaşından itibaren emekliye ayrılmak zorunda olmaları, Çapkın'ın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine atanmasında soru işareti yarattı. Yaklaşık 20 ay sonra emekliye ayrılacak olan Çapkın'ın, bu kadar sürede İstanbul'da ne kadar başarılı olabileceğini tartışma onusu oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :