Cesur yürek askerelere böyle kafa tuttu

Cesur yürek askerelere böyle kafa tuttu

İsrail askerleri dün, "Filistinli Esirler Günü" etkinlikleri çerçevesinde Batı Şeria'da düzenlenen gösterilere müdahale etti. İsrail askerlerini protesto edenler arasında yer alan 5 yaşındaki çocuk, askerleri şaşkına çevirdi...

Batı Şeria'nın Belıyn, Kefr Kaddum, Nelıyn ve Nebi Salih kentlerinde "Filistinli Esirler Günü" çerçevesinde gösteriler düzenlendi.

 

İsrail askerleri gösterilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale etti. Olayda başına plastik mermi isabet eden bir Filistinli yaralandı, onlarca kişi de göz yaşartıcı gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi atlattı.

 

Bu arada protestocular da İsrail askerlerine taş ve molotofkokteyliyle karşılık verdi. Göstericiler içinde 5 yaşındaki bir çocuk vardı ki İsrail askerlerini şaşkınlık içinde bıraktı. Eline aldığı taşı zırhlı araçlara doğru giderek fırlatan küçük Filistinli çocuk askerlerin şaşkın bakışları içinde meydan okudu.

 

Belıyn kentinde Filistin Yasama Konseyi ile Fetih Hareketi üyeleri ve çeşitli grupların temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen eyleme katılan Filistinli milletvekili Mustafa el-Bergusi, yaptığı açıklamada, "İşgalciler, barışçıl gösterileri, göz yaşartıcı gaz ve mermiyle bastırmaya çalışarak, Filistin halkının protestolarına engel olmaya çabalıyor. Ancak bu durum direnişçilerin, azmini arttırıyor" dedi.

 

Öte yandan Kefr Kaddum'da bir Filistinli eylemci, İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.