Çeteye 'Dom Dom' Operasyonu

Çeteye 'Dom Dom' Operasyonu

Çaldıkları hayvanları domuz kurşunuyla öldüren çete elemanları yakalandı.

Ankara'nın çeşitli ilçelerinden çaldıkları hayvanları dere yatağına ve tenha yerlere götürüp, domuz kurşunuyla öldüren çete 'Dom Dom' operasyonu ile çökertildi.

Çaldıkları hayvanları parçalayıp satan ve bu etleri çalıntı olduğunu bilerek alan 8 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı, Adana'daki at ve eşek etinin Ankara'ya gönderildiği iddiası üzerine, öldürülen hayvanlardan alınan numuneleri incelenmek üzere Ankara Üniversitesi'ne gönderdi.

İl Jandarma Komutanlığı, Kalecik, Akyurt, Bala ve Gölbaşı ilçeleri ve bu ilçelere bağlı köylerde hayvan hırsızlığı ihbarlarının artması üzerine harekete geçti. Ekipler, Kalecik ilçesi Mahmutlar köyünde 4 adet büyükbaş hayvanın kimliği belirsiz kişiler tarafından ahırdan çalınıp, 3 hayvanın köyün dışında vurulduğunu belirledi. Konuyla ilgili çalışma başlatan ekipler, durumu çevre illere bildirdi. Olayın duyulması üzerine Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yol kontrolleri sırasında bir otomobilin bagaj kısmında 3 hayvana ait olduğu belirlenen et ele geçirdi. Otomobilinde çalıntı et çıkan şahıslar gözaltına alınırken, durum Ankara Jandarma Komutanlığı'na bildirildi. Konuyla ilgili araştırma yapan jandarma ekipleri, Yozgat'ta yakalanan şahısların, hayvanları Ankara'dan çaldığı belirlendi.

Kalecik Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yapılan 'Dom Dom' operasyonu ile hayvan hırsızlığı yaptığı tespit edilen İlyas K., Çınar G., Satılmış N., Ali K., Murat K. ve Ahmet K.'yı gözaltına aldı.

Operasyonun devamında Ankara'nın Altındağ ilçesinde kasaplık yapan ve çalıntı etleri bilerek alan Çetin D. ve Murat S.'yi de yakalandı. Çalışmalarda ayrıca, 360 kilogram kesilmiş et, bir adet av tüfeği ve av tüfeğine ait çok sayıda fişek ele geçirildi.

Zanlıların yapılan ilk sorgusunda hayvanları köyün 1-2 km dışına götürüp, burada domuz kurşunuyla öldürdüğü tespit edildi. Etleri Opel marka otomobile yükleyen çete üyeleri, etleri Yozgat'taki bir çiftlikte parçalatarak, elden çıkardığı kaydedildi.

Jandarma ekipleri, olay yerinde hayvanlara ait kelle ve ayaklardan alınan örnekler ile yakalanan etler üzerindeki örnekleri analiz ve tahlil için Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Genetik Anabilim Dalı Başkanlığına gönderdiği öğrenildi.

Bu yöntemle yaklaşık 30 hayvanı çalıp sattığı kaydedilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, çete lideri olduğu öğrenilen Yılmaz K. ve Bekir K.'nın henüz yakalanamadığı bildirilirken, gözaltına alınan zanlılardan Ahmet K.'nın 13 aydır cinayet suçundan arandığı açıklandı.

 

Etiketler :