"Bu mühendisi işten çıkarın"

"Bu mühendisi işten çıkarın"

28 Şubat sürecinin kudretli generali Çevik Bir’in, irticacı diye ihbar edilen SSM’de görevli bir mühendisin işten çıkarılması için Milli Savunma Bakanlığı’na yazdığı yazı da Balyoz Darbe Planı davası iddianamesi ek klasörlerine girdi.

BALYOZ Darbe Planı soruşturmasının 143 sanıklı ikinci iddianamesinin dün kamuoyuyla paylaşılan 6 DVD’lik ek delil klasörlerinde, çok sayıda fişlemenin yanı sıra ‘görevden alma’ içeren Orgeneral Çevik Bir imzalı bir belge de delil olarak yer aldı. Ek klasörlerde, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner’in de internet sitelerinde yayınlanan ses kaydı da yer aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Işık Koşaner’in ses kaydıyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Çeşitli okullarda görev yapan öğretmenler, okuyan öğrencilerin ve bazı askerlere ait fişlemelere ilişkin belge ve fotoğrafların da yer aldığı delil klasörlerinde, 5 Mart 1997 tarihinde dönemin Genelkurmay 2’inci Başkanı Çevik Bir imzasıyla Milli Savunma Bakanlığı’na gönderilen bir yazı da yer aldı.

‘Bu mühendisi işten çıkarın’

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na (SSM) hizmet sunan bir fabrikanın çalışanının ihbarı üzerine emekli Orgeneral Çevik Bir’in Milli Savunma Bakanlığı’na yazdığı yazı, 28 Şubat sürecinde insanların hangi kriterlere göre işlerinden edildiğini ve askerlerin siyasetin göbeğinde nasıl yer aldığını gözler önüne serdi. ‘Gizli’ ibareli yazıda, bakanlıkta mühendis olan A.N.B’nin TSK mensupları hakkında uygun olmayan konuşmalar yaptığı, istenmeyen adam ilan edilen İranlı diplomatları destekleyici ifadeler kullandığı belirtililerek “Konunun tetkik edilerek, kim ve nereden destek aldığı bilinmeyen bu kişinin derhal bulunduğu müesseseden ilişiğinin kesilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir” deniyor. O mühendisin akibeti merak konusu oldu. KEMAL GÜMÜŞ İSTANBUL

Ergenekon ve Balyoz sanığının ‘Papa’ gezisi

BALYOZ iddianamesinin delil klasörlerinde yer alan başka bir belgede ise, Türk Ortadoks Patrikhanesi Sözcüsü şimdiki Ergenekon davası tutuklu sanığı Sevgi Erenerol’un da katılacağı bir geziden bahsediliyor. Belgede şunlara yer veriliyor:”Papa hazretlerinin kabrine ait, Müge Tekin hanımefendiden aldığım resimleri verecektim. Dz. Alb. Alpay Çakarcan, Dz. Alb. Murat Özenalp, Dz. Alb. Nihat Altunbulak, Dz. Alb. Serdar Gürkan, Dz. Alb.Dora Sungunay-3 ad. Dz. Alb.Nuri Alacalı, Dz. Alb. Tamer Zorlubaş, Dz. Alb. Yankı Bağcıoğlu, toplam=10 Ad. Resim. Doracığım ve eşi Hülya Hanım Müge ve Sevgi Erenerol’a özel selamlarını ve Muzaffer’in de katılacağı yeni bir geziye katılma dileklerini iletmeyi unutma.” Klasörlerde yer alan emniyet tarafından hazırlanan tespit tutanağında ise ikinci Ergenekon davasının sanıklarından Hüseyin Vural Vural evinde elde edilen 1 No’lu CD içerisinde bulunan “papagezresim.xls” isimli Excel belgede aynı notun yer aldığı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.