Deniz kumuyla inşaata son

Deniz kumuyla inşaata son

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaatlarda deniz kumu kullanımına neşter vuruyor. Bakan Erdoğan Bayraktar, "Kimse deniz kumundan ev yapamayacak" dedi

Kentsel dönüşüm için geri sayım başlarken, inşaat denetimlerinde önemli bir adım atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binaların inşası esnasında olabilecek tüm usulsüzlüklerin önüne geçecek sistemi hayata geçiriyor. İnşaat malzemeleri barkot sistemi ile takip edilecek, inşa esnasında malzemeden çalma veya maliyeti ucuzlatmak için farklı malzeme kullanımı tarih olacak. Bakanlık, usulsüzlükleri anında tespit edecek ve en ufak hatada ceza yağdıracak. İnşaat sırasında kullanılan malzemeler ve betonlardan numune alınacak. Yeni geliştirilen yazılım sistemiyle bu numuneler kayıt altına alınacak ve tüm süreçlerde anlık olarak takip edilecek. Alınan numunelerin barkot numarası sayesinde laboratuvara gelmesi ve buradada hiçbir şekilde değişmemesi sağlanacak. Daha sonra bu numuneler laboratuarlarda bulunan beton kırma cihazlarında kırılacak. Cihazlardan çıkan sonuçlar geliştirilen yazılım programıyla bilgisayar ortamına aktarılacak.
 
USULSÜZLÜĞE CEZA
Sistem denetimlere dışarıdan müdahaleyi engellerken, çift yönlü denetim sağlayacak. Böylece bina yapımı esnasında ve yapımdan sonra doğru malzeme kullanılıp kullanılmadığı ortaya çıkacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni sistemi, "Bundan sonra ruhsatı çok kolay vereceğiz, denetimi de çok daha sıkı hale getireceğiz. Artık kimse deniz kumundan ev yapmayacak. Betondan deniz kabuğu çıkmayacak" sözleriyle değerlendirdi.
 
Kaynak: MEHMET ALİ BERBER / SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.