'Ölüm kararı alınırken çay getirdiler'

'Ölüm kararı alınırken çay getirdiler'

Acımasızca katledilen Ceylan Soysal’ın görgü tanığı kardeşi korkunç cinayeti anlattı. 14 yaşındaki S.H. “Benden çay yapmamı istediler, içerken de ablamı nasıl öldüreceklerini planladılar” dedi.

Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki töre cinayetinde, ablasının aile meclisi kararıyla öldürülmesine tanık olan 14 yaşındaki kız çocuğu S.H, yetiştirme yurduna yerleştirilerek, koruma altına alındı. Verdiği ifadelerle cinayetin aydınlanmasına yardımcı olan küçük kızın anlattıklarının ardından korkunç planın ayrıntıları da ortaya çıktı. Ölümünden birkaç dakika önce ablasını sorgulayan aile meclisinin bulunduğu odaya çay ve su servisi yaptığı ve ablasının yalvarışlarına tanık olduğu öğrenilen S.H. aile büyüklerinin bir araya gelerek cinayeti planladıklarını anlattı. S.H ifadesinde “Benden çay yapmamı istediler. Çaylarını içerken ablama ne yapacaklarına karar verdiler. Amcam Ramazan Hicri ablamın kilitli olduğu odaya girdi. Ablama su içirdi. Benden telefonunu isteyen amcam kapıyı da kapatmamı söyledi. Diğer odaya gittiğim sırada silah sesini duydum. Oda kapısı kilitliydi. Sonra amcam evden gitti, ben bayılmışım” dedi. Cinayetin ardından korkunç olayı, öldürülen kadının 17 yaşındaki erkek kardeşi üstlenirken, S.H’nin verdiği ifadeyle tetiği çekenin kardeşinin değil, amcasının olduğunun anlaşılmasını sağladığı belirtildi. 19 yaşındaki Ceylan Soysal, kaçarak evlendiği kocasının yanından ayrılarak, henüz bir yaşındaki kızı Eylül’le birlikte geldiği baba evindeki odasında tabancayla vurularak öldürülmüştü.

18 Temmuz tarihinde işlenen cinayetin ardından polise ihbarda bulunan anne ve baba, kızlarının 17 yaşındaki oğulları tarafından öldürüldüğünü bildirmişti. Ancak alınan ifadelerin ardından amca Ramazan Hicri’nin tetiği kendisinin çektiği yönünde ifade verdiği ve suçunu itiraf ettiği belirtilmişti. Olayın ardından baba Mehmet Hicri (41), kardeşi Emrah Hicri (17), amcaları Halil, Ahmet, Ramazan Hicri ve aile yakınları Ali Güneş (19) tutuklanmış, anne Sebiha Hicri (38) ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 8AA DÖRTYOL

KOCA FERDİ SOYSAL İFADE VERDİ

Başından bu yana aileyle sorun vardı

CEYLAN Soysal’ın Çanakkale’de yaşayan eşi Ferdi Soysal’ın savcılığa verdiği ifadesinde eşiyle son kez Adana otogarından cep telefonuyla konuştuğunu anlattığı belirtildi. Zaman zaman aralarında tartışmalar yaşadıklarını söylediği öğrenilen Ferdi Soysal, eşinin öldürülmesine çok üzüldüğünü belirtti. Soysal’ın, evlendiğinden bu yana eşinin ailesiyle sürekli sorunlar yaşadıklarını söylediği de gelen bilgiler arasında.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.