Ceylan'ın Ailesine Yardım Eli

Ceylan'ın Ailesine Yardım Eli

Lice ilçesi Şenlik köyü kırsalında koyunlarını otlatırken meydana gelen patlama sonucu parçalanarak hayatını kaybeden Ceylan Önkol'un ailesine STK sahip çıktı.

Kimse Yok mu Derneği, Lice ilçesi Şenlik köyü kırsalında koyunlarını otlatırken meydana gelen patlama sonucu parçalanarak hayatını kaybeden Ceylan Önkol için hayırseverlerin gönderdiği yardımı acılı aileye dün teslim etti.

Giyim ve gıdadan oluşan yardım poşetlerini aileye veren Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Dabanoğlu ile Halkla İlişkiler Koordinatörü Nurettin Tonbul, ailenin acısını paylaşırken başsağlığı diledi. Ceylan Önkol'un amcası İslam Önkol, dernek yetkililerine teşekkür etti. Önkol, "Derneğinizin zorda kalan, acı çeken insanların imdadına koştuğunu biliyorum. Acı günümüzde bizi hatırladığınız için çok teşekkür ediyorum. Ağabeyimin maddi durumu çok iyi değil. Yardımlarınız, bize dost eli uzanması açısından çok önemli." dedi.

Ceylan'ın ölümüne sebep olanların ortaya çıkarılması gerektiğini anlatan amca Önkol, günlerdir yas tuttuklarını ancak Ceylan'ın ölümüne kimin ve neyin sebep olduğunu bilmediklerini söyledi. Önkol, "Keşke diğer kurumlar da Kimse Yok mu kadar duyarlı olsa ve gerekeni yapsa." diye konuştu. Ceylan'ın amcasının oğlu Abdulvahap Önkol da derneğin hayırsever Anadolu insanının yardımını Türkiye'nin dört bir köşesindeki muhtaçlara ulaştırdığını vurguladı. Önkol, "Dünyanın her yerindeki mağdurların imdadına koşuyor. Bu yoğunluk içinde bizi hatırlayıp taziyeye gelmeleri beni duygulandırdı." ifadelerini kullandı.

Ceylan Önkol (12), 28 Eylül'de evlerinin yakınında koyun otlatırken, askerî birlikten atıldığı iddia edilen havan topunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Etiketler :