Ceylan’ın elindeki orak, silah mı sanıldı?

Ceylan’ın elindeki orak, silah mı sanıldı?

Diyarbakır Lice'deki dramatik olay.

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Şenlik köyde koyun otlatırken meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Ceylan Önkol (12) için bölgede araştırmalarda bulunan MAZLUMDER raportörü Avukat Mustafa Sarıhan’dan gazetemize şok açıklamalar geldi. Bölgede geniş çaplı araştırmalar yaptıklarını belirten Sarıhan, Ceylan’ın örgüt üyesi sanılarak Tapantepe Taburundan tek el ateş edilerek öldürüldüğünü tahmin ettiklerini söyledi.

 

İŞTE ŞOK AÇIKLAMA

Sarıhan, “Maktulün olay yerinde yaklaşık 150 küçükbaş hayvanı otlattığını tespit ettik. O anda Ceylan’ın sol elinde ‘orak’ varmış. Bu ‘orak’ güneşin yansıması ile tabur tarafından silah olarak görülmüş olabilir. Bu silah yanılgısı da Ceylan’ın örgüt üyesi düşüncesiyle askerin ateşine neden olmuş diye düşünüyoruz. Ayrıca olayın meydana geldiği yerin doğusunda Tapantepe Taburu, kuşbakışı 3-4 kilometre mesafededir. Olayın meydana geldiği yer dağın yamacı ve direk Tapantepe Taburu’nu cepheden gören bir mevkide bulunmaktadır. Köylülerin görgü ve bilgisine göre de, havada bir ses duyulduğu ve sesten hemen sonra bir patlamanın yaşandığı beyan edilmiştir” diye konuştu. Sarıhan, 28 Eylül 2009 tarihinde meydana gelen olayda Lice Cumhuriyet Savcılığının ve güvenlik güçlerinin ihmalinin olduğunu da sözlerine ekledi.

 

ACILI ANNE SAVCILARA HESAP SORDU

Olaya sebep olanlar hakkında önceki gün suç duyurusunda bulunan acılı anne Saliha Önkol ise Vakit’e yaptığı açıklamada, olayın aydınlığa kavuşmasını istedi. Kızının cesedinin başında saatlerce ağıtlar yakarak beklediğini belirten acılı anne Önkol, “Bu kadar süre içersinde olay yerine gelmeyenler ve kızımı ölümüne neden olanlar hesap versin. Soruşturma için gittiğimiz Lice Cumhuriyet savcılığında ben savcıya geç kalma nedeni sordum ama cevap alamadım” diye konuştu.

 

KÖY MUHTARI MAYIN İDDİALARINI KABUL ETMİYOR

Ceylan’ın akrabası Yayla Köyü Muhtarı Abdulsamet Gencioğlu da, küçük Ceylan’ın mayına bastığı iddialarının doğru olmadığını söyledi. Ceylan’ın tek sağlam kalan yerinin elleri ve ayakları olduğunu vurgulayan Gencioğlu, “Eğer mayına bassaydı ayakları ve elleri sağlam olmazdı. Yeğenim mayına basmamıştır. Olayın olduğu yerde yaklaşık 150 tane hayvan olmasına rağmen sadece yeğenime mermi isabet etmiştir” dedi.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ / VAKİT-

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :