Ceylan'ın ölümüyle ilgili şok iddia

Ceylan'ın ölümüyle ilgili şok iddia

Ceylan Önkol'un ölümüyle ilgili açıklama yapan Tuğgeneral Gürak, olay yerinin havan topu menzilinin dışında olduğun söyledi. Ancak atlanan şok bir bilgi var.

Genelkurmay, bugün yaptığı haritalı açıklamada, Ceylan Önkol'un ölmesi olayının TSK ile ilgisinin olmadığını açıkladı. Buna gerekçe olarak da, 81'lik havanın menzilinin 8 kilometrelik olay yerine yetmediğini gösterdi. Ancak Genelkurmay, menzili 8 kilometre olan ve bölgede kullanılan 120'lik havandan hiç bahsetmedi.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Şenlik Köyü bölgesinde 12 yaşındaki Ceylan Önkol'un patlamada ölmesi olayıyla ilgili açıklama yapan Genelkurmay, askerlerin kullandığı 81'lik havanın menzilinin olay yerine yetmediğini gerekçe göstererek olayı yalanladı.

Ancak bölgede birçok operasyonda kullanılan 120'lik havan 8 kilometre menziliyle Ceylan'ın öldüğü yere rahatça ulaşabiliyor. Buna rağmen Genelkurmay'ın yayınladığı ve 8 kilometre olarak gösterdiği haritalı açıklamada, söz konusu 8 km'lik menzile ulaşabilen 120'lik havandan hiç bahsetmemesi ve baz olarak 81'lik havanı alması dikkat çekti.

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında bugün yaptığı açıklamada, olayla ilgili yapılan ilk incelemelerde, olay sırasında, bölgede, havan atışının yapılmadığının tespit edildiğinin bildirildiğini belirtmişti.

Konunun halen devam etmekte olan adli yönü dışında, Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) ilgilendiren bölümleriyle ilgili olarak bazı bilgileri paylaşacağını ifade eden Tuğgeneral Gürak, gerekli idari soruşturmanın ilgili komutanlıkça derhal başlatıldığını vurgulayarak, “Yapılan incelemede, bölgede yer alan ve olay mahalline 9 kilometre mesafedeki Abalı Jandarma Karakolu ile 8 kilometre mesafedeki Tapantepe Üs Bölgesinden, silahların kontrolü ve kayıtlarına bakıldığında, olay günü herhangi bir havan atışı yapılmadığı tespit edilmiştir. Esasen, askeri birliklerin konuşlandıkları yerler dikkate alındığında mevcut havanların menzillerinin yeterli olmadığı anlaşılmaktadır." demişti.

120'LİK HAVANIN MENZİLİ İÇİNDE

Genelkurmay açıklamasında, Tapantepe Üs Bölgesi ile olay yerinin arasını 8 kilometre olarak belirtiyor. Bu mesafede 120'lik havanın menzili arasında yer alıyor. Bunun bilinmesine rağmen TSK'nın 120'lik havana hiç yer vermemesi ve 81'lik havanı baz olarak alması dikkat çekti.


Haberayna.com

Etiketler :