Çeyrek altın fiyatları bugün görülmemiş seviye !

Çeyrek altın fiyatları bugün görülmemiş seviye !

Çeyrek altın fiyatı bugün 190 lira oldu. Altın fiyatları son dakika haberiyle hızlı yükselişe geçti. Altın fiyatlarındaki yükseliş Kapalıçarşı'da çeyrek altın fiyatında inanılmaz yükseliş yarattı.

Altın fiyatları son dakika gelişmeleriyle piyasaları sallamaya devam ediyor.

Altın ons fiyatındaki dünkü hızlı yükseliş Kapalıçarşı altın fiyatlarını rekor seviyelere taşıdı. Çeyrek altın fiyatı bugün 190 TL'den alıcı bulurken, altın gram fiyatı 116 lira seviyesinde.

Uzmanların altın yorumlarına göre altın ons fiyatındaki yükselişe Dolar/TL kurunda oluşabilecek bir yükseliş de eklenirse altın gram fiyatı 120 lira seviyelerine kadar çıkabilir. 

altın fiyatları bugün çeyrek altın fiyatı kaç tl oldu kapalıçarşı son dakika altın haberleri

ALTIN ONS FİYATI BUGÜN NE DURUMDA?

Altın fiyatları dün yüzde 4 primle iki buçuk yılın en sert kazanımını kaydettikten sonra bugün yüzde 0.9'luk hafif bir düşüşle 1,235.85 dolardan işlem görüyor.

Altın fiyatları, hisse piyasalarındaki oynaklıktan kaçan yatırımcıların güvenli liman alımlarıyla dün 1 yılın zirvesini gördükten sonra bugün kazanımlarını büyük ölçüde korudu. Bugün yüzde 0.6 ekside seyreden dünyanın belli başlı tüm borsalarını izleyen MSCI küresel hisse endeksi geçen yıl Mayıs ayında görülen tarihi zirveden bu yana yüzde 20'nin üzerinde gerileyerek yatırımcıların hisse piyasalarından kaçtığını teyit ediyor. Altın fiyatları dün yüzde 4 primle iki buçuk yılın en sert kazanımını kaydettikten sonra bugün yüzde 0.9 düşüşle 1,235.85 dolardan işlem görüyor.

Dünyanın en büyük borsada işlem gören altın fonu SPDR Gold Trust'ın altın portföyü dün yüzde 2 artarak fona iki ayın en yüksek para girişinin yaşandığını gösterdi. Dünyanın sekiz büyük altın fonunun portföyü ise art arda üç yıl devam eden gerilemenin ardından yıl başından bu yana 3.8 milyon ons artış kaydetti.

ALTIN YORUMLARI ALTIN FİYATLARI NE OLUR 12 ŞUBAT 2016

Altın ne olur? Altın fiyatları düşer mi çıkar mı? Altın satmak için uygun mu? sorularının yanıtlarını ALB Forex Yatırım Uzmanı Volkan Kuğucuk verdi.

Altın fiyatlarında beklenti ne? sorusuna yanıt veren Volkan Kuğucuk şunları kaydetti:

"Altında küresel anlamda yaşanan gerilimle birlikte altın ons fiyatlarının sene başından beri yükseliş eğilimide kaldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi biraz da yurt dışında esen rüzgarlara bağlı olacaktır. Şu ana kadar ABD 10 yıllık tahvillerin güvenli liman lomasının yanında global anlamda gerileyen dolar, altının önünü açtı. Altında 2013 yılından başalan düşüş trendi 1180 dolar seviyesinin aşılmasıyla birlikte son buldu görünümünde. Bu noktada altının önümüzdeki hedefi 1250 dolar ara olmak üzere 1270-1280 dolar seviyesi olarak kabul edilebilir. 

Burada asıl önemli olan 1280 dolar seviyesi aşılırsa altının orta vadeli görümünde önü açılabileği gibi yükseliş devam edebilir. Bu beklentiyi bir kenara not etmekte fayda var. 

DOLAR/TL KURU DA YÜKSELİRSE ALTIN ÇOŞABİLİR

Yurt içine döndüğümüzde gram altının on fiyatlarındaki yükselişle yukarı gittiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Kaldı ki içeride sakin olan Dolar/TL kuru gram altının daha fazla yükselişini törpüledi. Eğer ons fiyatalrı 1280 dolar hedefine giderse içeride gram altın 120 lira seviyesinden fiyatlanabilir. Bu senaryoya ek olarak yükselen Dolar/TL fiyatlarının gram TL'ye 2-3 liralık katkı yapması beklenebilir. 

Şu anda sadece ons fiyatarındaki değişimin altın üzerinde etkili oldğunu söylemekle birlite kısa vadede altın 109-110 lira seviyesini şimdilik önemli destek bariyeri olarak izleyeceğiz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.