"Bazı devlet görevlileri..."

"Bazı devlet görevlileri..."

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı MİT görevlilerin ifadeye çağrılması sonrası devam eden tartışmalara ilişkin bir açıklama yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Seçen yaptığı yazılı açıklamada ''Bazı devlet görevlilerinin istihbarat faaliyetinin dışına çıktığını'' belirtti.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, MİT görevlilerinin ifadelerinin alınması talebinin ardından yaşananlarla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Ülkemizin her yerinde huzur ve güvenin temin edilmesi amacıyla yürütülen iyi niyetli girişimlerin Cumhuriyet Başsavcıvekilliğimizce soruşturma konusu yapıldığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

“Ülkemizin her yerinde huzur ve güvenin temin edilmesi amacıyla yürütülen iyi niyetli girişimlerin Cumhuriyet Başsavcıvekilliğimizce soruşturma konusu yapıldığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

Yürütme organı tarafından terörün sona erdirilmesi amacıyl belirlenen tercih ve politikaların soruşturma konusu yapılması söz konusu değildir.

Bu soruşturma, Cumhuriyet Başsavcıvekilliğimizce KCK terör örgütüne yönelik olarak yapılan bir soruşturma sırasında, bazı devlet görevlilerinin kendilerine yürütme organı tarafından verilen görevinin dışına çıkarak hareket ettikleri, bu suretle örgütün eylemlerinin gerçekleştirilmesine yardım ettikleri şüphesini doğuracak deliller elde edilmesi nedeniyle başlatılmış olup, sadece bu görevlilerin eylemlerine yöneliktir. '


SAVCI GÖREVDEN ALINDI

KCK soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcı Ferhat Sarıkaya, geçtiğimiz hafta MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner, yardımcısı Afet Güneş ve iki MİT görevlisini “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağırdı.

MİT, Savcı Sarıkaya ' nın ifade davetine görevsizlik ve yetkisizlik gerekçesiyle itiraz etti. MİT Müsteşaşarı ' nın ifade vermesinin Başbakan ' ın iznine bağlı olduğu vurgulandı.

Ancak bu talebi dikkate almayan Savcılık, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ' ın ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet başsavcılığı ' na talimat yazısı gönderdi. Diğer 4 MİT mensubu için de yakalama kararı çıkardı.

Bu gelişme üzerine 5 MİT mensubunu ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya, KCK soruşturmasından alındı.

Soruşturmayı bundan sonra Özel Yetkili Savcılar Bilal Bayraktar, İsmail Işık ve Adem Özcan ' ın yürütmesine karar verildi.

YASA TEKLİFİ HAZIRLANDI

Hükümet, tüm bu gelişmeler yaşanırken tartışmaları sona erdirerecek bir yasa teklifi hazırladı.

Hazırlanan teklifle MİT Kanunu ile Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu arasındaki çelişkinin giderilmesi amaçlanıyor.

Teklif, MİT mensuplarının ya da Başbakan'ın özel olarak görevlendirdiği kişilerin soruşturulmalarını tamamen Başbakan'ın iznine bağlıyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.