Tayyar Ergenekon'un gizli tanığını açıkladı

Tayyar Ergenekon'un gizli tanığını açıkladı

Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Ergenkon davasında ifade veren gizli tanığın Şike davasının tutuksuz sanığı Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu olduğunu açıkladı.

İstanbul Özel Yetkili 13 'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Ergenekon davası kapsamında, sürpriz bir gelişme yaşandı. Futbol dünyasında deprem etkisi yaratan şike davası kapsamında tutuklu yargılanan ve Türk futbolunun yakından tanıdığı bir isim, gizli tanık oldu. İddiaya göre şike davasının kilit noktalarında bulunan bir tutuklu sanık, geçtiğimiz hafta kendi isteği ile Ergenekon savcısı Cihan Kansız 'a 'gizli tanık 'sıfatıyla ifade vermek için başvurdu. Kansız 'ın talebi kabul etmesi üzerine ise gizli tanık ifade verdi.

O İSİM ŞEKİP MOSTUROĞLU
Şike davasından tutuklu bulunan sanığın Ergenekon konusunda çarpıcı bilgiler verdiği, özellikle Ergenekon 'un futbol camiası içindeki bağlantıları hakkında açıklamalarda bulunduğu belirtilirken, Ak Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar bu ismin Şekip Mosturoğlu olduğunu açıkladı.

KAST EDİLEN MOSTUROĞLU
Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Basın Kulisi programında Ferda Yıldırım'ın sorularını yanıtlayan Tayyar, gündemi derinden sarsacak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ergenekon davasında, özel yetkili savcıya ifade veren ismin şike davasının sanığı Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu olduğunu öne süren Tayyar 'O haberden ben kast edilen tanığın Şekip Mosturoğlu olduğunu çıkardım 'dedi.

BUNUN TÜRKÇESİ 'MOSTUROĞLU '
Gazetecilikte bazı haberlerde bazı isimleri dava konusu olacağı için açık açık yazılamayacağını kaydeden Tayyar 'İsmini vermediğiniz gizli ismi tarif ederken yan tarafa bununla ilgili başka bir konuda haber koyarsınız. Bir çağrışım yaptırır. Burada bir çağrışım var. Burada da futbol dünyasının ünlü bir ismi, daha önce cezaevine girmiş ve tahliye olmuş ve bir ara gitmiş ve şikenin savcısı ile görüşmüş diyor. Ve haberin sonunda Şekip Mostuoğlu'da daha önce gitmiş diyor. Aslında o haber diyor ki, Mosturoğlu aslında o gizli tanık diyor. Bunun Türkçesi bu. 'diyor.

MİLLİYET'TE ÇIKMASI İLGİNÇ
Haberin TFF Başkanı Yıldırım Demiren'in sahibi olduğu Milliyet Gazetesi'nde çıkmasının ilginç olduğunu da sözlerine ekleyen Şamil Tayyar 'Bana çok ilginç geldi. O haberden ben kast edilen gizli tanığın Şekip Mosturoğlu sonucunu çıkardım 'ifadelerini kullandı.

BEYAZ GAZETE
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.