Çete reisi Devletin illegal kurumları olamaz

Çete reisi Devletin illegal kurumları olamaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "Siyasi hayatının en büyük hatasını yapmak üzeresin" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan 'ın devletin bazı kurumlarını kendi tetikçisi haline getirdiğini belirterek “Gayrimeşru hale gelmiş bir devleti uzun süre ayakta tutamazsınız. Bir devlet illegal olabilir mi? Devlet dediğiniz meşrudur, hukuktur” dedi.

Kılıçdaroğlu 'nun konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

-Demokrasinin olduğu yerde insanlar haklarını özgürce ararlar. Demokrasilerde halkın güvencesi hukukun üstünlüğüm ve bağımsız yargıdır. Ülke on yılda post modern diktatörlüğe sürüklendi ve şimdi çatırdayan bir ülkeye sahibiz. Başbakan önce çıktı benden olanlar benden olmayanlar diye halkı böldü.

Şimdi benden olan kurumlar benden olmayan kurumlar diye devleti böldü. Bölücü diyoruz Başbakan 'a ve bu suçlamanın altında kaldı. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bazı devlet kurumlarını kendi özel tetikçisi haline geldi. Öngöremediği bir şey var sen devletin kurumlarını tetikçi hale getirirsen o namlular yarın bir gün sana, halka, başka birine döner.

-Hukukun üstünlüğünü özümsemeyen bir devlet çağdaş olabilir mi? İllegaliteden medet umanlar unutmasınlar, bir gün gelir o yeraltı düzeni sizi çarpar, ona teslim olursunuz. “Suça bulaşmadan örgüte sızamazsınız” diyen bir bakan suça bulaşmayı meşru hale getiriyor, ishali kelamda bulunuyor.

'SİYASİ HAYATININ EN BÜYÜK HATASI '
-Devlet illegal bir örgüt değildir. Meşru bir yapı olduğu için insanlar haklarını bağımsız yargıda arıyorlar. Ben de soruyorum suça bulaşmadan kabineye girmek mümkün mü değil mi? Çete mantığıyla bakarsan senin Bakanlar Kurulu 'na girmek için suça bulaşman gerekiyor.

-Sayın Başbakan 'a sesleniyorum, siyasi hayatının en büyük hatasını yapmak üzeresin. Bu özel yasa devleti illegal konumuna getirecek olan bir yasadır. Eğer bunu yaparsanız büyük bir hukuksuzluğa imza atmış olacaksınız. Bu sorumluluğa ortak olmaman gerekir.

-Başbakan tarafından özel bir görevi ifa etmek üzere görevlendirilen dediğiniz andan itibaren başbakan 'a bağlı bir çeteden bahsedersiniz. Bu, devletin çeteleşmesi demektir. Recep Tayyip Erdoğan 'a çete kurma yetkisi vermek diye bir şey olabilir mi?

'CUMHURBAŞKANI'NDAN DA DOKUNULMAZ OLACAKLAR '
-Milletvekillerine verilmeyen bir güvence, dokunulmazlık bu çeteye veriliyor. Vatandaşlarım iyi bilsinler. Bu çete vatana ihanet etse soruşturma konusu olmayacak. Bunun altına kim imza atacak. Parlamentoda hangi milletvekili el kaldıracak merak ediyorum. Vatan hainliği değil midir bu?

-Suç işleme yetkisine sahip olup, gönüllerince davranma güvencesi veriliyor. Milletvekillerine verilmeyen bir dokunulmazlık bu çeteye veriliyor. Milletvekili dokunulmazlıkları kalksın diyoruz. Şimdi bu çeteye daha fazla dokunulmazlık veriyorlar. Veren kim bir çete reisi...

-Cumhurbaşkanı'nın dokunulmazlığı var ama vatan hainliği durumunda hakkında soruşturma açılabilir. Ancak bu çeteye vatan hainliği suçuyla bile dava açılamayacak. Cumhurbaşkanı'ndan da dokunulmaz olacaklar.

- “Kılıçdaroğlu artık mercek altındasın artık aldığın nefes bile takip ediliyor” demedi mi Başbakan. O halde çete kurma yetkisi aldığında gereğini de yapacaksın.

'TEKLİF APTALCA '
-Bu teklif çok aptalca bir teklif. Trafikte kırmızı ışığı kaldırmak gibi bir şey. Böyle bir rezalet TBMM 'de nasıl tartışılacak. Hukuk bu cinayetin sözcüsü olamaz. Bun teklifi kanunlaştırmak bütün devleti ve sistemi illegali, gayrimeşru hale getirmektir.

-Bu utanca kimse el kaldırmamalı. Bu yasa teklifi kabul edilirse ortaya çıkacak bütün faili meçhul cinayetlerden sonra gözler Recep Tayyip Erdoğan 'a çevrilecektir.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.