''Ceza kesildi diye çok mu üzüldün?"

''Ceza kesildi diye çok mu üzüldün?"

Melih Gökçek, kentte bazı yerelere sprey boyalarla yazılar yazdıkları gerekçesiyle CHP'li gençlere verilen para cezasıyla ilgili soru soran gazeteciyle tartıştı. Gökçek, muhabire ''Ceza kesildi diye çok mu üzüldün?" diye çıkıştı.

 

Gazi Üniversitesi'nde katıldığı bir toplantı sonrası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e, ''CHP Gençlik Kolları üyesi 3 gence sprey boyalarla yazı yazdıkları gerekçesiyle'' verilen 9 bin 448'er liralık cezaya yönelik sorular yöneltildi.

Bir gazetecinin ''Daha önce bu miktarda başka bir kişiye ceza kesildi mi?'' sorusu üzerine Melih Gökçek, ''Ceza kesildi diye çok mu üzüldün? Senin CHP'li olmadığını bilmeyen yok'' diye konuştu.

Gökçek, bazı televizyon kanallarıyla yaptığı röportajların ''kesilerek'' yayınlandığını savunarak, ''Canlı olarak istediğiniz televizyona çıkar konuşurum ancak cansız oldu mu bazı şeyleri içinden cımbızla çekerek yayınlıyorsunuz'' dedi.

''CHP'Lİ GENÇLERİN DAVRANIŞI MASUMANE BİR DAVRANIŞ DEĞİLDİR. ŞEHRİ KİRLETMENİN ADI DEMOKRATİK TEPKİ OLARAK DEĞERLENDİRİLEMEZ''

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, ''CHPli gençlerin davranışı masumane bir davranış değildir. Şehri kirletmenin adı demokratik tepki olarak değerlendirilemez'' dedi.

Gökçek yaptığı açıklamada, demokratik tepkinin şehri kirletmeden gösterilmesi gerektiğini, tepkinin, basın toplantısı, miting, billboard ile de yapılabileceğine işaret etti. Melih Gökçek, ''Bu şekilde yaparsa kimse seni engellemez. Ama kalkar da milletin parası ile yapılan kent duvarlarını, köprüleri, kavşakları, elinde sprey boya ile kirletmeye kalkarsan adamın ensesinden yapışır cezasını Kabahatler Kanuna göre yazarlar. Kaldı ki, bu gençleri organize eden CHP Gençlik Kollarıdır. Gençler gitsin parayı CHP'den alsın. CHP, bunlara araba kiralamayı biliyor da, bunlara cezanın parasını mı vermeyi bilmiyor?'' diye konuştu.

Basında gençlere verilen para cezasıyla ilgili yer alan haberlere değinen Gökçek, haberin yer aldığı gazetenin binasına gidip sprey boyayla kendisinin de ''tarafsız olun'' yazmasının ''demokratik tepki'' olarak kabul edilip edilmeyeceğini merak ettiğini ifade eden Gökçek, ''Bunu açıklamalarını bekliyorum. Eğer bunu demokratik tepki olarak görüyorlarsa sprey boya alarak doğru gazeteye gideceğim. CHP'lilere de soruyorum; 'Baykal'ı harcarken vicdanınız sızlamadı mı?' diye yazmama ses çıkarmazlarsa, ben de 2 genci oraya gönderip sprey boya ile bunu yazdırsam netice itibarıyla demokratik tepki mi olur?'' dedi.

-''HERKES ŞUNU BİLECEK; MELİH GÖKÇEK, KENTİ KİM KİRLETİRSE HEMEN ONU ENSESİNDEN YAKALAR VE KANUNİ CEZASINI ENCÜMENE YAZDIRIR. HERKES HADDİNİ BİLECEK''

Gökçek, gençlerin yaptığını ''kent magandalığı ve düşmanlığı'' olarak niteleyerek, yasada her suçun karşılığında bir ceza olduğunu ve cezanın bu sebeple verildiğini vurguladı.

Melih Gökçek, ''Bana başka yere de böyle ceza yazılıp yazılmadığını soruyorlar. 2004 yerel seçimlerinde kendi partim yani AK Partili ilçe adayları her ilçede duvarları kirleterek afiş asmışlardı. O günün parasıyla 7 milyar lira para cezası yazıldı. Herkes şunu bilecek; Melih Gökçek, kenti kim kirletirse hemen onu ensesinden yakalar ve kanuni cezasını encümene yazdırır. Herkes haddini bilecek'' diye konuştu.

OLAY

15 Ağustos 2010 tarihinde Başkentin çeşitli yerlerine sprey boyalarla çeşitli sloganlar yazdıkları belirlenen ve bir süre sonra polis tarafından yakalanan Eren Kurt, B.Y ve B.G'ye Ankara Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından toplam 3 bin 870 metrekare alana, ''yağlı boya ile yazı yazarak görsel ve çevre kirliliğine sebebiyet verdikleri'' gerekçesiyle para cezası kesilmesi kararlaştırılmıştı.

608 sayılı Belediye Cezalarına İlişkin Kanun ile Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca Eren Kurt, B.Y. ve B.G'ye her bir eylem için 143 lira idari ceza verilirken, yazıların söz konusu alanlardan silinmesi için yapılan işlemlere ait masrafların da tahsil edilmesi istenilmişti.

Söz konusu masraflarla birlikte 3 kişiye kesilen para cezası 9 bin 448'er liraya yükselmişti.

Etiketler :