Cezaevindekilerin ailelerini cezalandırmak insanlık suçudur

Cezaevindekilerin ailelerini cezalandırmak insanlık suçudur

Cezaevleri sadece suçlular için olmalı, aileler cezalandırılmamalı

Suç işleyenlerin eşlerini ve çocuklarını da cezalandırmak insanlığa karşı suçtur.
Suç şahsidir. Suç işleyenlerin belli zamanlarda cinsel beraberliğine izin vermeyerek neslin kurutulmasına yol açmak eşleri de cezalandırmaktır, bu suçun şahsiliği prensibine ve evrensel ilkelere aykırıdır, bu aynı zamanda soykırım suçudur ve aile kurumunu dinamitlemektir. çocukları kardeş sevgisinden mahrum etmek de insanlık suçudur.


Evrensel hukukda suç şahsidir. İşlenmiş bir suçdan dolayı hükümlülerin veya yargılamaları devam etmekte olan tutukluların cezalandırılmaları da şahsi olmalıdır. suç işleyenlerin eşi ve çocukları da cezalandırılmamalıdır.


Ailelerin ve çocukların cezalandırılmamaları ve neslin kurutulmaması için, aile kurumunu özendirmek ve güçlendirmek, hatta suç önlemeyi bir nebze azaltmak gayesiyle hükümlü ve tutuklular eşleriyle cinsel beraberlik yaşayabilsinler ki ailenin nesli kurumasın, çocuklar kardeşsiz, suçlular eşsiz kalarak yuvalar yıkılmasın. Maksat ıslah olmalıdır.
Eşi olanlar, baba olanlar, çocuk sevgisi ve kitap sevgisi olanlar bunlardan yoksun olanlara göre sosyal sorumluluk bilinci daha yüksek olanlardır ve suç işleme eğilimleri ailesiz olanlara göre daha azdır. Evlilik devletce de teşvik edilmelidir.


Cezaevindekilerin cezaevini düşünceevi ibretevi dersevi ıslahevi olması için okumaya teşvik edilmesi gerekir bu minvalde Kurtuluş Kur’anda Platformu www.kurtuluskuranda.net olarak hapishanedikilere Kur’an Meali gönderiyoruz ve Kur’an Meali’nin tüm okullarda seçmeli ders olması için imza topluyoruz.
 

Tutuklu ve Hükümlülerin 1. dereceden yakınlarının ölümü ve ağır hastalığı sebebiyle izin verilmesinin kanunlaşma çalışmalarının gündemde iken ailenin, neslin korunması ve suçun önlenmesi gayesiyle aşağıdaki teklifimizin değerlendirilerek tutuklu ve hükümlü yakınlarına haftada veya ayda bir ailevi cinsi vazifelerini yapmaya imkan verilmelidir.
 

Adem ÇEVİK
Adalet Platformu Başkanı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.