Cezayir, 7 farklı kentte orman yangınları ile mücadele ediyor

Cezayir, 7 farklı kentte orman yangınları ile mücadele ediyor

CEZAYİR (AA) -Cezayir Sivil Savunma Başkanlığı, ülkenin kuzeyindeki 7 kentte hava sıcaklıklarına bağlı orman yangınları çıktığını, havadan ve karadan söndürme çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

CEZAYİR (AA) - Cezayir Sivil Savunma Başkanlığı, ülkenin kuzeyindeki 7 kentte hava sıcaklıklarına bağlı orman yangınları çıktığını, havadan ve karadan söndürme çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, kuzeydeki Tipaza, Buveyra (Bouira), Bicaya (Bejaia), Mustağanim, Setif, Skikda ve Cicıl (Jijel) kentlerinde orman yangınlarının çıktığı kaydedildi.

Buveyra kentinde, yangına havadan da müdahale edildiği, şu ana kadar herhangi bir can kaybının yaşanmadığı, ancak yine de halkın tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Cezayir makamları, haftalardır devam eden sıcak hava dalgasının orman yangınlarına neden olabileceği beklentisiyle yüksek alarm durumunun etkinleştirildiğini duyurmuştu.

Cezayir yaklaşık bir aydır, başkentte 48 derece, diğer bölgelerde ise 50 dereceye ulaşan rekor sıcaklıklara tanık oluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.