Cezayir Cumhurbaşkanı: Türkiye ile iyi ilişkilerimiz var

Cezayir Cumhurbaşkanı: Türkiye ile iyi ilişkilerimiz var

İSTANBUL (AA) - Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, ülkesinin Türkiye dahil olmak üzere bazı ülkeler ile iyi ilişkilere sahip olduğunu ve Cezayir'in...

İSTANBUL (AA) - Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, ülkesinin Türkiye dahil olmak üzere bazı ülkeler ile iyi ilişkilere sahip olduğunu ve Cezayir'in konumunu bugün yeniden kazandığını söyledi.

Cezayir devlet televizyonuna göre Tebbun, Çin'in başkenti Pekin'de Cezayirlilerle bir araya geldi.

Tebbun, "Cezayir'in Çin, Türkiye, Rusya ve Katar ile İtalya ve Portekiz gibi dost Avrupa ülkeleri ile iyi ilişkileri var." diyerek ülkesinin büyük ve dost ülkeler arasındaki konumunu bugün yeniden kazandığını belirtti.

Cezayir Millet Meclisi Başkanı Salih Kocil de Cumhurbaşkanı Tebbun liderliğindeki diplomatik harekete övgüde bulundu.

Meclisin yasama döneminin kapanış töreninde konuşan Kocil, "Cumhurbaşkanı Tebbun'un Türkiye, İtalya, Portekiz, Rusya, Katar ve Çin'e yaptığı ziyaretler, Cezayir'in her konuda görüş sahibi olması için gerçek konumunu geri kazanmasının bir parçasıdır." dedi.

Cezayir'in yurt dışında attığı her adımı yorumlayan ve şüpheci yaklaşım sergileyen birçok düşmanının da bulunduğunu kaydeden Kocil, ismini vermediği bu düşmanlarla mücadelenin "iyi ve güçlü çalışmak ve birlik olmak" suretiyle yapılması gerektiğine işaret etti.

Çin ziyaretine 17 Temmuz’da Pekin’den başlayan Tebbun, Aralık 2019'dan bu yana ilk kez Çin'i ziyaret ediyor.

Tebbun, 18 Temmuz’da Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelmiş ve liderler spor, taşımacılık, ticaret, enerji, tarım ve teknoloji alanlarında 19 işbirliği anlaşması ve mutabakat zaptı imzalamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.