Charlie Hebdo isyanında kan aktı

Charlie Hebdo isyanında kan aktı

Afrika ülkesi Nijer'deki Charlie Hebdo protestosunda kan aktı. Fransız elçiliği saldırıların hedefi oldu.

Fransız siyasi hiciv dergisi Charlie Hebdo’nun son sayısında Hz. Muhammed’in karikatürünü kapağına taşımasıyla ilgili dünya çapındaki protestolar sürüyor.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bir dizi ülkede dergi protesto edilirken, Afrika ülkesi Nijer’de kan aktı.

Cuma namazından sonra bir araya gelen kalabalık sloganlar eşliğinde, “Biz Charlie değiliz. Charlie şeytandır” yazılı pankartlar açtı. Başkent Niamey’de bugün meydana gelen olaylarda ise Fransız Kültür Merkezi saldırıya uğradı. En az yedi kilise ateşe verildi. İçki satışı yapan birçok iş yeri de hedef oldu.

Fransız elçiliği, ülkedeki vatandaşlarına evden çıkmama tavsiyesinde bulundu. Dünkü olaylarda göstericiler ve güvenlik güçleri arasında çıkan arbede sonucu ülkenin en büyük ikinci kenti Zinder’de 1 polis ve 3 sivil hayatını kaybetmiş, 45 kişi de yaralanmıştı.

Pakistan’ın Karaçi kentinde Tanzim-i İslami taraftarları sokağa çıkarken, dergi, Cezayir’in başkentinde protesto edildi. Yemen’de protestoların merkezi başkent Sanaa’daki Fransa büyükelçiliği oldu. Somali’de başkent Mogadişu’da üniversite öğrencileri yürüdü. Gazze Şeridi’nde ise Fransız Kültür Merkezi duvarlarına dergiyi protesto eden çeşitli sloganlar yazıldı. Rusya Federasyonu’na bağlı İnguşetya Cumhuriyeti’nde de bir grup dergiyi protesto etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.